A Horizon Zero Dawn miatt nem valósult meg a Bloodborne PC portja?

Mi köze van a Guerrilla Games játékának a FromSoftware mai napig PlayStation 4-exkluzív alkotásához? Kicsit bonyolult a történet, de megpróbáljuk érthetően elmagyarázni…

 

Egy spanyol YouTube-os és Twitches illető az, aki az egész pletykát elindította. Igaz, a BaityBait néven futó személy több mint 163 ezer követővel rendelkezik az Amazon felületén. A The Wild Projecten beszélt arról, hogy mit hallott a Bloodborne PC portjáról, aminek mindenki örülne, és nagy eséllyel kiemelkedően jó fogadtatásban részesülne, hiszen biztosan vannak, akik kipróbálnák a FromSoftware játékát, ám nem rendelkeznek PlayStation 4-gyel vagy PlayStation 5-tel.

Szóval 2020 augusztusában jelent meg PC-re a Horizon Zero Dawn, elhagyva így a PlayStation 4-exkluzivitást. A portolás mögött a Virtuos állt, és BaityBait szerint a gyenge technikai állapot a megjelenéskor nem kedvezett. Emiatt a Guerrilla Gamesnek, továbbá a Nixxes Software-enek be kellett segítenie, hogy Aloy kalandját ki tudják javítani a PC-seknek (akkor még ez egy kezdeti próbálkozás volt a PlayStation > PC portokban). Ennek viszont ára volt: állítólag a Virtuos dolgozott a Bloodborne PC konverzióján, de a Sony elvette tőlük.

A Virtuos neve úgy is ismerős lehet, hogy a Marvel’s Avengersen is dolgozott, és állítólag a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterből egy remake-et is készít. De térjünk vissza a Horizon Zero Dawnra: a technikai hibák miatt nem volt teljesen pozitív értékelésű a játék PC portja, és néhány hónap múlva a Guerrilla és a Sony ki tudta javítani a legnagyobb hibákat, majd 2021 végén a Nixxes Software teljesen tisztába rakta az egészet. Ez is vezetett ahhoz, hogy néhány hónap múlva a Sony őket is felvásárolja (és ma már a Nixxes felel a PC-s portolási feladatokért).

Bár ez csak pletyka, van benne ráció: a Sony eleinte még nem tudta, miképp valósítsa meg a PC-s portokat, és a Nixxes belépése tényleg segített, ám nem volt kissé elhamarkodott lefújni a Bloodborne portot?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu