Battlefield: a következő játék sztorimódján két stúdió is dolgozni fog

Itt nem olyasmire kell gondolni, amit az Electronic Arts a Battlefield 2042 kapcsán követett el…

 

Ott ugyanis az volt, hogy a DICE volt a fő fejlesztő, de aztán a kiadó a játékra terelt több másik csapatot is, köztük a Criterion Gameset, akik emiatt halasztották el tavaly év végére az akkor még hivatalosan alcímmel nem rendelkező, ám azóta Need For Speed: Unboundként megjelent játékukat (beismerték, hogy a Battlefield 2042-n dolgoznak). A játék nem nagyon hozta a várt sikereket, így a franchise élére állította Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója Vince Zampellát, aki a Respawn alapítójaként a lövöldözős játékok körül már bizonyított (Titanfall).

Régebben hallottuk már, hogy Seattle-ben egy új Electronic Arts stúdió dolgozik egy olyan Battlefield játékon, ami egyjátékos kampánnyal is rendelkezik (ezt egy álláshirdetés is elhintette). Ezt a stúdiót Marcus Lehto vezeti: ő korábban a Halo alkotójaként futott be, később a Disintegrationt hozta össze (ez már inkább volt felejthető tőle…). A Gamesindustry megerősítette, hogy a stúdió neve Ridgeline Games, és az is hivatalos, hogy a sztorin a DICE-szal közösen fognak dolgozni.

„Az egyjátékos csapatunk a DICE-nál történő kiépítése egy proaktív megközelítés, amely a globális csapatainkat már korán felvértezi a szükséges erőforrásokkal, miközben előre tekintünk a következő Battlefield-élményre. Három globális stúdiónkban hatalmas erő és lehetőség rejlik, és mindegyik csapat a saját mély franchise-tapasztalatával rendelkezik. Most bővíthetjük a lehetőségeket, és új tehetségekből profitálhatunk, akik segítenek a Ridgeline-nak megírni a franchise következő fejezetét,” nyilatkozta Rebecka Coutaz, a DICE igazgatója és alelnöke. „A mi elképzelésünk, valamint a franchise-zal kapcsolatos tapasztalataik révén egy olyan egyjátékos kampányt fogunk létrehozni, amely új módon fogja lekötni a játékosokat, miközben hű marad a klasszikus elemekhez, amelyek igazán egyedivé teszik a Battlefieldet,” tette hozzá Lehto.

Mivel a Battlefield 2042-ben nulla egyjátékos tartalom van, legalább ebben a tekintetben az új rész (aminek neve és megjelenési dátuma sincsen még) már le fogja hagyni a nemsokára a PlayStation Plus Essentialba is belépő felvonást.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu