Végre megszabadult a Games for Windows Live-tól a Resident Evil 5!

Nem, ez nem valami időkapszulában ragadt hír 2014-ből: a Capcom valóban 2023-ban határozta el, hogy a közel egy évtizede leállított szolgáltatást kitépi a játékának PC-s verziójából…

 

A Games for Windows Live-ra már nem sokan emlékeznek. Ez lett volna az Xbox Live PC-s megfelelője, de a 2007-ben indított szolgáltatást 2014-ben a Microsoft leállította. A Capcom 2009-ben adta ki a Resident Evil 5-öt, és a trendeket követve a japán kiadó is GfWL-támogatással indította útnak Christ és Shevát. Aztán a Games for Windows Live megszűnt létezni, sok játékban pedig ott maradt ennek nyoma (és volt is, aki aztán sosem távolította el a Microsoft szolgáltatását a termékéből).

A Capcom is sokáig hasonló cipőben járt, így egy funkció éveken keresztül nem volt elérhető a Resident Evil 5-ben: osztott képernyős kooperatív játékra nem volt gyárilag lehetőségünk, ugyanis ez is a Games for Windows Live-hoz kötődött. A rendszer leállítása után a Steamre portolással a GfWL-réteg problémákat okozott a játékosok adataival, így ha nem moddoltuk meg a Capcom játékát, akkor a co-op nem nagyon ment, holott ezzel a játék maga sokkal szórakoztatóbb volt (megvan annak a dinamikája, amikor egy kezdő játékos egy végtelen lőszerű veteránnal áll össze).

A Capcom csendben frissítette a Steamen a Resident Evil 5-öt, amivel kirúgta a Games for Windows Live-ot a tizennégy éves játékából, aminek vannak humoros, és néha túlzásba eső jelenetei (például Chris és a hatalmas szikla… vagy ahogy Wesker szinte minden egyes jelenetében mondja, hogy Chris). Ezen túl néhány bugot is kijavítottak, de ember legyen a talpán, aki képes kideríteni, hogy mit módosított a Capcom, mert elsőre nem fog feltűni, hogy a japánok mit változtattak meg a háttérbn.

A Capcomnak azért minden elismerésünk: a játékaiból ki szokta venni a Denuvót (ebből tanulhatna a Square Enix vagy a SEGA, ha japán kiadókról kell beszélnünk…), és most egy olyan játékhoz nyúlt hozzá, amire nem számítottunk volna. Legalább nem kell többet buherálni, hogy együtt tudjunk játszani…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu