Sherlock Holmes: The Awakened Remake: kitűzték az új megjelenési dátumot [VIDEO]

Az ukrán Frogwares stúdió azt is elárulta, hogy a játék három kiadása mit tartalmaz.

 

Kezdjük is rögtön a megjelenési dátummal. A Frogwares bejelentette, hogy április 11-én fog a 2007-es játékuk újragondolása megjelenni, így nem kell már olyan sokat várni rá. A stúdió három kiadásban fogja kiadni a Sherlocked Holmes: The Awakened Remake-et. Az alap verzióért 40 eurót kérnek el, tehát kb. 16 ezer forintért vehetjük meg a játékot. A Deluxe Editionért már 50 eurót, azaz kb. 20 ezer forintot kér a stúdió, és ez az alapjáték mellett mellékküldetéses pakkokat, illetve hat exkluzív kosztümöt tartalmazza. (Az már kissé furcsa, hogy mellékküldetéseket tesznek fizetős fal, avagy paywall mögé…) Végezetül lesz egy, csak PC-n elérhető verzió, a Premium Edition, ami 55 euró (kb. 22 ezer forint) lesz. Ez a Deluxe Edition tartalmain túl a digitális művészeti könyvet és a soundtracket tartalmazza.

Emlékeztetőképp ezt írtuk szeptemberben: „Idegőrlő Lovecraft-féle kalandokra kell gondolni, de mindezt az alapjairól építi újra a Frogwares, hogy modern grafikával és játékmenettel lássa el a Sherlock Holmes: The Awakened remake-jét. A nyomozót fogjuk értelemszerűen irányítani, és ő szépen belecsöppen az ijesztő Cthulhu-mítosz kellős közepébe, miközben az Egyesült Államokban és Európában egyaránt sok rejtélyes eltűnés után nyomoz. Ezek mind egy sötét szektához kötődnek, ők pedig egy ősi istent imádnak. Nem tudni pontosan, hogy mi a tervük, de meg kell állítani őket, különben a világra ártó következményekkel kell számolnunk.

Életében először Sherlock valóban félelemben lesz, ugyanis eddig racionálisan és logikusan gondolkodott (ez kell ugyebár ahhoz, hogy ésszerűen vezesse le a nyomozásait, hogy azok sikerrel járjanak), de most egy másvilági lénnyel versenyzik, és mivel ez minden logikát kivág az ablakon, neki is módosítania kell a hozzáállásán. Ez a felfedezés egyszerre lesz megvilágosodást hozó és összetörő. Az igazság üldözése Sherlockot az őrület határára kergeti, és ez lesz az egyedüli olyan történet, amit Watson nem fog publikálni.

A Sherlock Holmes: The Awakened 1884-ben játszódik, és megmutatja, hogy Sherlock és John, a két lakótárs hogyan lett világhírű bűnüldöző páros, amiben másvilági (az angol kifejezés az azonos jelentés ellenére is jobban passzol: eldritch) horrorok várnak ránk, és ezek az emberek felfogási szintjén túlhaladnak. A londoni Baker utcába, egy svájci „zártosztályra” és az amerikai Louisiana állam mocsaraiba is el fogunk jutni. A remake Unreal Engine-t használ (nagy eséllyel UE4-et, mert cross-gen játékról van szó), története kiterjedtebb lesz, több mellékküldetés vár ránk, és az őrültséget is ábrázolni fogják a játékmenet új mechanizmusaival.”

A Sherlock Holmes: The Awakened Remake tehát április 11-éné rkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu