The Last of Us Part 1 PC: íme a minimális, illetve ajánlott rendszerkövetelmények!

A fejlesztő Naughty Dog felfedte a The Last of Us Part 1 közelgő portjának minimális és ajánlott PC-s specifikációit, amelyek között meglepő követelmények is akadnak.

 

 

A Sony nyilvánosságra hozta a The Last of Us Part 1 közelgő kiadásához szükséges minimális és ajánlott PC-s specifikációkat. A PC-s megjelenési dátumát tavaly év végén hozták nyilvánosságra. Már nincs sok hátra, hogy a kézbe vehessük a Naughty Dog ikonikus címét, hiszen az március 28-án érkezik.

A The Last of Us Part 1 hatalmas sikert aratott, amikor 2013-ban megjelent, és megjelenésekor azonnal klasszikusnak számított.

A népszerűsége az utóbbi időben megugrott, az HBO The Last of Us tévésorozatának sikere pedig hatalmasat lendített a játék eladásain.

Mivel a Sony eddig a PlayStation-konzolokhoz kötötte a sorozatot, rengeteg játékosnak kell még átélnie Joel és Ellie történetét. Ha a játék sikert arat, akkor az a The Last of Us Part 2 előtt is megnyitja az utat, hogy esetleg PC-re is eljusson.

A PC-s specifikációk felkerültek a hivatalos PlayStation blogra. Néhány eredmény meglepheti a játékosokat. A kiemelkedő talán az RTX 4080-as kártya, amely ahhoz szükséges, hogy a játék ultra beállítások mellett is zökkenőmentesen játszható legyen. Figyelembe véve, hogy a játék eredeti megjelenése 2013-ban történt, a követelmények határozottan magasabbak, mint amire egyesek a felső határon számítottak. A játék azonban úgy tűnik, hogy az alsó határon nagyon jól skálázható. A GTX 970-es grafikus kártya például 2014-ben jelent meg először, és úgy tűnik, hogy a játék játszható ezzel a kártyával. Tehát a játékosoknak nem feltétlenül kell atomerőmű ahhoz, hogy a játék elfogadhatóan jól fusson.

 

 

The Last of Us Part 1

 

 

Végső soron a játék PC-s sikere a PC-s port minőségén múlik majd. A játék minősége, kiváló színvonala közismert. Ám jó néhány csodálatos játéknak volt már rossz PC-s portja. Ez egy játékot játszhatatlanná tehet, ha elég rossz.

Az azonban, hogy a Naughty Dog februárban elhalasztotta a játékot, hogy még csiszolgasson rajta, azt sugallja, hogy a fejlesztő elkötelezett abban, hogy a The Last of Us Part 1 portja a lehető legjobban sikerüljön.

Mivel a The Last of Us második évadját már megerősítették, a franchise még jó ideig itt marad. A játékosok remélik, hogy a tévésorozat átütő sikere egy esetleges Last of Us 3. részt hoz, bár a Naughty Dog hivatalosan még semmit sem erősített meg.

 

A minimális és ajánlott PC-specifikációk a következők:

Minimális:

  • Operációs rendszer: Windows 10 (64 bites)
  • Processzor: AMD Ryzen 5 1500X / Intel Core i7-4770K
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafika: AMD Radeon 470 (4 GB) / NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB) / NVIDIA GeForce 1050 Ti (4 GB)
  • Tárhely: 100 GB SSD
  • További megjegyzések: Minimális specifikációkkal 30FPS érhető el 720p-nél, „Low” előre beállított beállítások mellett.

 

Ajánlott:

  • Operációs rendszer: Windows 10 (64 bites)
  • Processzor: AMD Ryzen 5 3600X / Intel Core i7-8700
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafika: AMD Radeon RX 5800 XT (8 GB) / AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB) / NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (8 GB) / NVIDIA GeForce RTX 3060 (8 GB)
  • Tárhely: 100 GB SSD
  • További megjegyzések: Az ajánlott specifikációkkal 60FPS-t érhető el 1080p-nél, „High” előre beállított beállítások mellett.

 

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu