PS Plus Exclusive: mit jelent a Sony jelzője a PlayStation Store-on?

A Sony elnevezése majdhogynem érthetetlennek nevezhető, és talán tisztázni kellene, hogy a cég mire gondol ezzel a jelzővel.

 

A PlayStation Store-on találhatunk több olyan játékot is, amit PS Plus Exclusive jelzővel látott el a Sony. A Redditen egy PlayStation Plus Extra előfizető szerint az Outer Wilds is így van feltüntetve a Sony digitális felületén. Ha úgy értelmezzük, hogy kizárólag a PlayStation Plusra előfizetve érjük el a játékot (azaz nem lehet anélkül megvásárolni sem), akkor ez az elnevezés téves. Arra kellene akkor gondolni, hogy a PlayStation Plus Extra vagy Premium előfizetés kapcsán elérhető felár nélkül a játék?

Nem, mert akkor a tagoknak a katalógus részét képező játékoknál a Sony feltünteti, hogy „A játékkatalógus része a PlayStation Plus-előfizetéseddel”, vagy valami ehhez hasonló. A Reddites posztot író felhasználó szerint a többi játék, ami a PlayStation Plus Extra kínálatában megtalálható, nem rendelkezik ezzel a furcsa PS Plus Exclusive plecsnivel. Az Outer Wilds amúgy a PlayStation Plus Extra és Premium szintjén is elérhető játék.

Néhány felhasználó szerint ez az exkluzivitás arra utal, hogy más előfizetéses szolgáltatásban (pl. az Xbox Game Passon) nincsen az adott játék ott, mások pedig úgy vélik, hogy a játékból egy adott verziót csak a PlayStation Plus előfizetői érhetnek el. Az utóbbi lehet a reális opció, ugyanis nem egyszer volt már arra példa, hogy a PS Plus-előfizetés keretein belül a Sony a játékokból különleges, vagy valamelyest eltérő verziót tett elérhetővé, de mivel egy alapjátékról van szó, a logika itt is megbukik.

Elmondjuk a Sony-nak, hogy mit csináljon. Szépen hozzon létre egy felugró ablakot a PlayStation Store-on, amiben pontosan, érthető módon elmagyarázza a PS Plus Exclusive jelentését. Ezt aztán tegye elérhetővé a PC-s böngészőkön keresztül egy tooltippel a kurzort a jelző fölé téve, konzolon pedig egy gombnyomással elő lehetne hozni azt a definíciót. Ugye, hogy nem lenne nehéz…?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu