A STALKER 2 fejlesztői közleményben reagáltak a kibertámadásra!

Egy orosz hackercsoport közelmúltbeli támadása után a STALKER 2 mögött álló GSC Game World közleményt ad ki az incidensről. Megfogadták, hogy sosem hátrálnak meg.

 

 

Március 12-én a STALKER 2: Heart of Chernobyl fejlesztőcsapata közleményt adott ki a kibertámadást követően, amely a készülő cím adatszivárgását eredményezte. A közlemény elítélte az orosz hackercsapat által elkövetett támadást, és a GSC Game World megfogadta, hogy a játék fejlesztése a fennálló körülmények ellenére is folytatódik.

Nemrég egy orosz hackercsapat kiszivárogtatta a STALKER 2 adatait, amelyeket a GSC Game World fejlesztői fiókjából szereztek meg: a több gigabájtnyi adat között olyan képek és grafikák voltak, amelyekről úgy vélték, hogy a játék egy work-in-progress buildjéből származnak.

A képek egy része a VK nevű orosz közösségi médiahálózatra került fel. A hackerek azt követelték, hogy a GSC Game World változtasson az orosz és fehérorosz játékosokkal szembeni hozzáállásán. A fejlesztőknek március 15-ig, szerdáig volt idejük teljesíteni a követeléseiket. Tekintettel arra, hogy a GSC Game World egy ukrán stúdió, amelynek tagjai részt vesznek az Oroszország és Ukrajna között zajló háborúban, a fejlesztőknek nem idegen az Oroszországból érkező támadások kezelése.

A Twitteren a GSC Game World kiadott egy közleményt, amelyben elítélték a hackert, valamint megerősítették a történteket. A tweet szerint egy fejlesztői fiók hitelesítő adatait egy képi alkalmazáshoz kompromittálták. Ez lehetővé tette a hackerek számára, hogy hozzáférjenek a STALKER 2 fejlesztésének különböző fázisaiban készült képekhez és adatokhoz. A helyzetre való tekintettel a GSC Game World arra kérte a játékosokat, hogy tartózkodjanak a hackelés következtében kikerült információk megosztásától. Továbbá a fejlesztők közölték, hogy az esetlegesen készült képek nem biztos, hogy megfelelnek a végterméknek.

Mivel azonban a STALKER 2 fejlesztése az Ukrajnában kialakult helyzet ellenére is folytatódik, a GSC Game World megerősítette elkötelezettségét a játék befejezése és kiadása mellett.

Elég, ha csak annyit mondunk, hogy a GSC Game World nem volt hajlandó kapitulálni a hackerek követelései előtt. A csapat a háborúban való részvételükre és a játék rajongóinak folyamatos támogatására hivatkozott, mint fő motivációjukra, hogy befejezzék a fejlesztést. Bár a játék továbbra is az Epic Games Store egyik legjobban várt címe, a STALKER 2 megjelenési dátuma a cikk írásakor még nincs véglegesítve.

A tweetre válaszul a világ minden tájáról özönlött a támogatás a GSC Game World és Ukrajna számára. A válaszokban egyes felhasználók megfogadták, hogy blokkolni és jelenteni fognak mindenkit, aki a szivárgásból szerzett információkat terjeszti. A rajongók támogatásával világszerte a játék továbbra is az egyik legjobban várt cím marad a jövőben.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu