Előzményjáték a The Last of Us-hoz?! Neil Druckmann nyilatkozott

Neil Druckmann elárulta, hogy a Naughty Dog fontolgatta egy előzményjáték készítését a The Last of Us-hoz, de végül elvetették a projektet. VIGYÁZAT, a cikk kisebb spoilereket tartalmaz az HBO-sorozat 9. epizódjáról!

 

 

Neil Druckmann, a The Last of Us társalkotója elárulta, hogy a Naughty Dog eredetileg egy előzményjátékot akart készíteni a Joel és Ellie találkozásához vezető események feltárására. Később azonban teljesen elvetették a projektet.

A Naughty Dog posztapokaliptikus franchise-ának rajongói már régóta reménykedtek egy további háttértörténetben, egy olyan Last of Us előzményjátékban, amely Joel és Tommy kapcsolatát tárná fel, vagy egy olyan előzményjátékban, amely jobban megvilágítaná, mi történt Sarah halála után az eredeti játék nyitójelenetében.

Mivel a The Last of Us Part 1 eseményei 20 évvel a cordyceps-járvány kezdete után játszódnak, rengeteg információ maradt ki a játékosok számára, amikor Joel és Ellie kalandjait kezdik. Legyen szó akár a karakterek háttértörténetéről, akár mindarról, ami akkor történt, amikor az emberek által ismert világ összeomlott.

A Kinda Funny című műsornak adott interjújában Neil Druckmann nemrég elárulta, hogy a Naughty Dog fontolgatta egy Ellie édesanyjára fókuszáló előzményjáték elkészítését. Ez az előzményfilm megmagyarázta volna Ellie védettségét a cordyceps-vírussal szemben és a Fireflies-ekkel való kapcsolatát. Ezt a projektet nem közvetlenül a Naughty Dog fejlesztette volna, hanem egy másik stúdió. Az előzményjátékot, annak ellenére, hogy jó ötletnek tűnt, hogy fényt derítsenek a karakterek múltjára, végül elvetették.

Az HBO-sorozat 9. epizódjában a nézők megismerhették a várandós Annát. Akit ráadásul Ellie eredeti szinkronszínésze, Ashley Johnson alakít. Anna úgy hozza világra Ellie-t, hogy közben megharapja egy fertőzött. Ez lehet az oka annak, hogy Ellie immunis a cordyceps fertőzésre. Később ugyanebben az epizódban a Fireflies vezetője, Marlene elmagyarázza Joelnek, hogy a cordyceps azt hiszi, hogy Ellie már fertőzött, és ez lehet az oka annak, hogy immunis.

Neil Druckmann szerint ezt az egész történetet az eredeti Last of Us játékba tervezték, de kifejtése több időt igényelt volna, mint amit a stúdió egyetlen videójátékban le tudott fedni.

Sajnos ez az előzményjáték végül sosem jutott el a játékosok konzoljára. Ám a projekt bizonyítja, hogy a Naughty Dognak még sok mesélni valója van. Az HBO-sorozat további háttérinformációkkal szolgált, amelyeket a játékosok nem kaptak meg a játékból. A következő évad pedig további részleteket árulhat el Joel, Ellie és társaik múltjáról. A The Last of Us Part 3 azonban valószínűleg nem a Naughty Dog következő projektje. Így a játékosoknak tovább kell várniuk, hogy megtudják, mi történt a Part 2 befejezése után.

Forrás: TheGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu