FIFA játék EA nélkül: vajon mi lesz a sorsa a népszerű focis szériának?

Vajon lesz még FIFA játék? A FIFA elnöke megerősítette, hogy a szervezet saját focis FIFA játékokat fog fejleszteni más kiadókkal együttműködve, miután megszakadt a kapcsolata az EA-val. A rajongók kíváncsian várják, hogy milyen lesz az új FIFA 25 és a többi rész.

 

A FIFA és az EA közötti hosszú évek óta tartó együttműködés idén ér véget, miután a felek nem tudtak megállapodni a licencszerződés megújításáról. Az EA szerint a FIFA túl sok pénzt kért és túl sok korlátozást szabott volna a játékfejlesztésre. A FIFA viszont úgy döntött, hogy más partnerekkel dolgozik együtt, hogy továbbra is használhassa a nevét és a logóját a videojátékokban.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke egy nyilatkozatban kijelentette, hogy “Az új FIFA játék – a FIFA 25, 26, 27 és így tovább – mindig a legjobb e-játék lesz bármelyik lány vagy fiú számára, hamarosan híreket fogunk erről közölni.” Hozzátette: “Az interaktív játék- és e-sport szektor példátlan növekedésen és diverzifikáción megy keresztül. A FIFA stratégiája az, hogy biztosítsuk azt, hogy kihasználhassuk az összes jövőbeli lehetőséget és biztosítsunk széles körű termékeket és lehetőségeket a játékosoknak, rajongóknak, tagszervezeteknek és partnereknek.”

Az EA még idén kiadhatja az utolsó FIFA című játékot (FIFA 23), amelyet egy új sorozat követ majd EA Sports FC néven. Az EA Sports alelnöke David Jackson elmondta: “Csak a név és a világbajnokság tartalom fog változni jövőbeli focis játékainkban. Már aláírtunk szerződéseket csapatokkal és ligákkal is beleértve az angol Premier League-et és az UEFA-t.”

A focirajongók vegyesen reagáltak Infantino nyilatkozatára: néhányan örültek annak, hogy lesz még FIFA játék más fejlesztőktől is; mások pedig gúnyosan beszéltek az “e-játékról” vagy arról spekuláltak: vajon mennyire lesz pénzsóvár vagy minőségi az új sorozat.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu