Menu

Te is, fiam, Yu? Virtua Fighter NFT-ken dolgozik a Shenmue alkotója

Suzuki Yu is beszáll az NFT-őrületbe, így a SEGA is lassan elkezd ebbe az irányba tapogatózni. Igaz, ők még nem mentek annyira messze, ahogy a Square Enix tette.

 

Suzuki Yu, mielőtt a Shenmue-val létrehozta volna a SEGA Dreamcast killer appját, a Virtua Fighter verekedős játékok társalkotója volt, és most ezzel az IP-vel foglalkozik, hogy az Oasyx nevű NFT-s céggel ezer ilyen terméket hozzon létre. A SEGA licenszelte számukra az IP-t, de a cég közvetlenül nem érintett a projektben, de ez nyilvánvalóan csak álca, és ezzel teszteli a japán kiadó a terepet. Nem tudnak minket átverni ezzel az óvatoskodással.

„Ez az NFT-kínálat az első három Virtua Fighter-játék 11 karakterét foglalja magában az Oasyx kreatív világában egyedülálló és izgalmas élményt nyújtva a Virtua Fighter új és régi rajongóinak egyaránt,”  mondta az Oasyx, ami szerint az NFT-k „a jövőbeli metaverzum avatarok alapjául szolgálnak majd”. „A SEGÁnál vezető beosztásban töltött időm alatt kezdetben a Virtua Fightert innovatív 3D-s számítógépes grafikai technológiával (CG-vel) fejlesztettem, ami akkoriban csúcstechnológiának és iparági vezetőnek számított. Azóta a sorozatot sok játékos szerette meg, és számos rajongó támogatja ma is. Az Oasyx egyedi világképének fejlesztését felügyelő munkám révén nagy örömömre szolgál, hogy a blockchain-alapú NFT-k formájában az innovatív technológiát a Virtua Fighter-sorozat három részével kombinálhatjuk, hogy új szórakozást teremtsünk a játékrajongók széles köre számára,” tette hozzá Suzuki, aki a franchise 1993-as rajtjától a 2000-es évek végéig rendezője volt, mielőtt távozott volna a SEGÁtól.

Ne feledjük, hogy a SEGA már korábban is jelezte, hogy érdeklődik az NFT-k feltárása iránt. Tavaly a közönség kritizálta a technológia iránt érdekődő cégeket. Erre reagált a vezérigazgató, Satomi Haruki, aki jelezte, hogy hajlandó visszalépni az NFT-kkel kapcsolatos terveitől: „Ami az NFT-tke illeti, szeretnénk különböző kísérleteket kipróbálni, és már számos különböző tanulmányba és megfontolásba kezdtünk, de a P2E-vel [play-to-earn, pénzkeresés játékkal] kapcsolatban egyelőre semmi sincs eldöntve. Erről már sok bejelentés történt többek között a tengerentúlon is, de vannak olyan felhasználók, akik jelenleg negatív reakciókat mutatnak. Sok mindent gondosan fel kell mérnünk, például azt, hogy hogyan tudjuk enyhíteni a negatív elemeket, mennyire tudjuk ezt bevezetni a japán szabályozáson belül, mit fogadnak el a felhasználók, és mit nem. Aztán tovább fogjuk ezt mérlegelni, ha ez a „Constantly Creating, Forever Captivating” (Folyamatos alkotás, mindig magával ragadás) küldetésünkhöz vezet, de ha ezt egyszerű pénzcsinálásként fogják fel, akkor szeretném meghozni a döntést, hogy nem folytatjuk tovább.”

Úgy tűnik, hogy mégsem lépett vissza a tervektől…

Forrás: VGC

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu