Te is, fiam, Yu? Virtua Fighter NFT-ken dolgozik a Shenmue alkotója

Suzuki Yu is beszáll az NFT-őrületbe, így a SEGA is lassan elkezd ebbe az irányba tapogatózni. Igaz, ők még nem mentek annyira messze, ahogy a Square Enix tette.

 

Suzuki Yu, mielőtt a Shenmue-val létrehozta volna a SEGA Dreamcast killer appját, a Virtua Fighter verekedős játékok társalkotója volt, és most ezzel az IP-vel foglalkozik, hogy az Oasyx nevű NFT-s céggel ezer ilyen terméket hozzon létre. A SEGA licenszelte számukra az IP-t, de a cég közvetlenül nem érintett a projektben, de ez nyilvánvalóan csak álca, és ezzel teszteli a japán kiadó a terepet. Nem tudnak minket átverni ezzel az óvatoskodással.

„Ez az NFT-kínálat az első három Virtua Fighter-játék 11 karakterét foglalja magában az Oasyx kreatív világában egyedülálló és izgalmas élményt nyújtva a Virtua Fighter új és régi rajongóinak egyaránt,”  mondta az Oasyx, ami szerint az NFT-k „a jövőbeli metaverzum avatarok alapjául szolgálnak majd”. „A SEGÁnál vezető beosztásban töltött időm alatt kezdetben a Virtua Fightert innovatív 3D-s számítógépes grafikai technológiával (CG-vel) fejlesztettem, ami akkoriban csúcstechnológiának és iparági vezetőnek számított. Azóta a sorozatot sok játékos szerette meg, és számos rajongó támogatja ma is. Az Oasyx egyedi világképének fejlesztését felügyelő munkám révén nagy örömömre szolgál, hogy a blockchain-alapú NFT-k formájában az innovatív technológiát a Virtua Fighter-sorozat három részével kombinálhatjuk, hogy új szórakozást teremtsünk a játékrajongók széles köre számára,” tette hozzá Suzuki, aki a franchise 1993-as rajtjától a 2000-es évek végéig rendezője volt, mielőtt távozott volna a SEGÁtól.

Ne feledjük, hogy a SEGA már korábban is jelezte, hogy érdeklődik az NFT-k feltárása iránt. Tavaly a közönség kritizálta a technológia iránt érdekődő cégeket. Erre reagált a vezérigazgató, Satomi Haruki, aki jelezte, hogy hajlandó visszalépni az NFT-kkel kapcsolatos terveitől: „Ami az NFT-tke illeti, szeretnénk különböző kísérleteket kipróbálni, és már számos különböző tanulmányba és megfontolásba kezdtünk, de a P2E-vel [play-to-earn, pénzkeresés játékkal] kapcsolatban egyelőre semmi sincs eldöntve. Erről már sok bejelentés történt többek között a tengerentúlon is, de vannak olyan felhasználók, akik jelenleg negatív reakciókat mutatnak. Sok mindent gondosan fel kell mérnünk, például azt, hogy hogyan tudjuk enyhíteni a negatív elemeket, mennyire tudjuk ezt bevezetni a japán szabályozáson belül, mit fogadnak el a felhasználók, és mit nem. Aztán tovább fogjuk ezt mérlegelni, ha ez a „Constantly Creating, Forever Captivating” (Folyamatos alkotás, mindig magával ragadás) küldetésünkhöz vezet, de ha ezt egyszerű pénzcsinálásként fogják fel, akkor szeretném meghozni a döntést, hogy nem folytatjuk tovább.”

Úgy tűnik, hogy mégsem lépett vissza a tervektől…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu