Diablo IV: összehasonlításokat kapott a nyílt béta [VIDEO]

Az Activision Blizzard új játékának nyílt bétája rögtön három összehasonlító videót is kapott ElAnalistaDeBitstől.

 

Az egyik videó a Microsoft konzoljait (Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X) veti össze egymással, a második a PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC négyest hasonlítja össze, a harmadik pedig a Sony konzoljait (PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5) helyezi egymás mellé. Az optimalizálás mindegyik platformon jónak tűnik, de a töltési idők közötti különbség a PlayStation konzolokon jelentős eltérést mutatnak: PlayStation 5-ön kb. öt másodperc, PlayStation 4-en pedig ennek tízszerese, ötven! PlayStation 5-ön a felbontás 4K 60 FPS mellett, míg PlayStation 4-en 1080p és 30 FPS. PlayStation 4 Pro-n a felbontás kicsivel magasabb, 1188p.

Xboxon nagyobb különbségek mutatkoznak a konzolgenerációk között. Az Xbox One-on 900p felbontás mellett 30 FPS-t kapunk. Xbox One X-en nagyobb a felbontás a rivális PlayStation 4 Pro-nál (1440p), de a frame rate itt is 30 FPS. Xbox Series S-en is 1440p-n fut a Diablo IV, de már 60 FPS-sel, míg Xbox Series X-en az elvárt 4K, 60 FPS teljesítmény vár a játékosokra. A töltési idők a kurrens-gen konzolon többnyire ugyanakkorák, az Xbox Series S-en a felbontás csak alacsonyabb.

PC-n még nincsen DLSS 3 a játékban, de az Activision Blizzard a Diablo IV bolti megjelenésére ezt is bele fogja tenni. A DLSS 2 egy Intel Core i7-12700KF processzorral és egy Nvidia GeForce RTX 4090-nel több mint elegendő ahhoz, hogy 4K felbontáson is kb. 145 képkockával fusson másodpercenlnt. Úgyhogy egy viszonylag friss konfiggal menni fog a 60 FPS, persze a felbontás már a processzortól és a videókártyától függ. 1080p-n egy 3-4 éves gép tartani fogja a lépést, de a szerverhibák (amikkel a Diablo III is küzdött a megjelenéskor…) még okozhatnak kellemetlen pillanatokat.

A Diablo IV június 3-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu