Pocsék állapotban jelent meg a The Last of Us Part I PC portja! [VIDEO]

Nem a játékot érinti a kritika, hanem annak PC-s konverzióját. Azt jogosan hordhatjuk le, mert egészen egyszerűen nem hozza az elvárt szintet.

 

Eéőször essen szó az AMD videójáról, ugyanis a cég a Sony-val partneri kapcsolatot kött a játék kapcsán. A lent látható felvételeken 4K felbontásban, ultra grafikus beállításokkal fut a 2013-ban PlayStation 3-ra megjelent játék PlayStation 5-re és immár PC-re is elérhető újragondolása. Ehhez egy Radeon RX 7900 XTX videókártyát használtak, és az FSR 2.2-t kikapcsolt és aktivált állapotában is használták. Az Nvidia videókártyáit használóknak helyette DLSS 2-támogatás lesz. FSR-rel 120 FPS fölé is eljut az instabilnak ható frame rate, ami 70 FPS körüli értékre is lemegy…

Már ez is arra utal, hogy a játék teljesítménye borzalmas. A Steamen nem véletlenül látjuk, hogy a jelenleg 6162 értékelésnek mindössze 33%-a pozitív, így a „többnyire negatív” kategóriában van a The Last of Us Part I. A játékosok gyenge optimalizációra, szaggatásra, illetve a kiakadásra való hajlamra hívják fel a figyelmet. Ezért nem a Naughty Dog a felelős (a Sony már annál inkább, mert a közel egy hónapos halasztás ellenére sem tesztelte le megfelelően a portot…), hanem a portolásért felelős stúdió. Idézzük a JackStillAlive néven futó Steam-felhasználó értékelését:

„Egy újabb silány port az Iron Galaxy-tól, akik a Batman: Arkham Knight és az Uncharted: Legacy of Thieves Collection portolása során lettek hírhedtek. Abszolút szörnyű a hardver kihasználtsága. Sokkal inkább CPU-hoz kötött mint a legtöbb valós idejű stratégia (RTS). Szaggat az egeres kameramozgatás (ugyanaz a probléma az Unchartedben), nincsen kapcsoló a képernyő piszkolódásának hatására (Screen Dirt Effect), és általában véve hiányzik az optimalizálás.”

Ez így eléggé WTF, ha belegondolunk, hogy a Metroid Prime Remastered a Nintendo Switchen szintén hozzájuk kötődik. De PC-n az említett két port mellett volt nemrég két felejthető játluk, a Rumbleverse és az Extinction is. Itt tesszük hozzá, amit a 4chanen olvastunk: a Sony visszavonta az Iron Galaxy-tól a beígért bónuszokat egy befejezett projekt után, ezért minden fájlról le kellett mondaniuk, majd a projektből is kivette a cég a stúdiót, egy másik belsős stúdió vette át a fejlesztést, miközben az Iron Galaxy nem tud az alkalmazottainak fizetést adni. Sok ember állása veszélyben van a Sony mohósága miatt, a dolgozók pedig félnek, hogy például orvosi kannabiszt (vagy THC-t; ezt hazánkban is be kellene amúgy vezetni) sem tudnak vásárolni, ami ahhoz kell, hogy ne fájdalomban fetrengjenek. A Sony amúgy egy tíz éves játékáról van szó. Mindegy, hogy remake.

A 4chanes részlet nem hivatalos, de a tény, hogy a The Last of Us Part I csapnivaló állapotban jött ki PC-n, meghamisíthatatlan! Ha már a Naughty Dognak is be kellett mondania a Twitteren, hogy baj van, akkor csak szarkasztikusan tapsolni tudunk ehhez.

Forrás: WCCFTech, 4chan

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu