Xbox Game Pass: megdöbbentő, hogy egy legendás AAA Microsoft játékot elveszít a szolgáltatás rövidesen, de van jó hír is!

A Remedy Xbox-exkluzív Quantum Break elhagyja az Xbox Game Pass-t, de csak ideiglenesen. Egy másik távozó cím azonban végleg eltűnhet, méghozzá úgy, hogy éppen most frissítették…

 

 

Mielőtt a Remedy a Control című természetfeletti thrillerrel visszatért a színpadra, a stúdió a Microsofttal összefogva 2016-ban Quantum Break címmel egy ambiciózus tévés-játékos crossoverrel jelentkezett. A játékot egy licencprobléma miatt ideiglenesen levették az Xbox Game Pass-ról. Jó hír viszont, hogy valamikor majd visszatér.

Az Xbox főnöke, Aaron Greenberg erősítette ezt meg, miután a Quantum Break a Game Pass alkalmazásban más címek mellett „hamarosan távozó” címként szerepelt.

Maga a Remedy is kommentálta az ügyet, mondván, hogy az ideiglenes eltávolítás oka „néhány lejárt licenc, amelyek megújítása folyamatban van”.

Az Xbox ma egy blogbejegyzést tett közzé, amelyben felsorolta a Game Passból április 15-én távozó játékokat. Azonban a Quantum Breaket nem említette. A hét elején a „távozó Game Pass” oldalon látható összes többi játék megerősítette, hogy elhagyja a szolgáltatást. Köztük szerepel a The Riftbreaker, a Moonglow Bay, a Rainbow Six Extraction. Továbbá a The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos, Life is Strange: True Colors és a The Long Dark. Ugyanebben a blogbejegyzésben szerepel az Iron Brigade, a Ghostwire: Tokyo és a Minecraft Legends, mint a Game Pass közelgő címei.

A német nyelvű Xbox Dynasty arról számolt be, hogy a Microsoft közölte az outlettel, hogy az eltávolítás licencproblémák miatt történt. Azonban nem világos, hogy milyen természetűek ezek a problémák. Érdemes megjegyezni, hogy nem a Quantum Break lenne az első Xbox-exkluzív, amelyet eltávolítanak az Xbox Game Pass-ról, mivel több korábbi Forza-címet is kivontak a zenei licencszerződések lejárta miatt.

 

Most frissítették, mégis távozik az Xbox Game Pass-ról

 

A Game Pass előfizetők hamarosan búcsút mondhatnak a The Long Darknak. Meglepő módon a túlélőjáték éppen nemrég egy jelentős frissítést kapott.

Az új Xbox Game Pass játékokat minden hónapban folyamatosan adagolják, de ha eltávolításról van szó, akkor tömegesen, és szinte mindig minden hónap 15-én vagy a hónap utolsó napján húzzák ki őket.

Az Xbox Game Pass-ról 2023 áprilisában legalább nyolc játék távozik. Valószínű, hogy mindegyiknek április 15-én lesz az utolsó napja. További pontosítások hamarosan érkeznek, de addig is, aki szeretné kipróbálni a The Long Dark új frissítését, annak érdemes minél előbb megtennie.

Az előfizetőknek tehát kevesebb, mint két hetük van arra, hogy kipróbálják a The Long Darkot, ha még nem tették volna meg. Ez arra is nagyon kevés időt ad nekik, hogy kihasználják a játék nagy Xbox-frissítését, amely javította a teljesítményt az Xbox Series X/S konzolokon. Ez a frissítés a Tales from the Far Territory DLC-vel együtt érkezett a népszerű túlélőjátékhoz.

Forrás: Xbox.com, Pure Xbox, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu