Nagyon forró ez a hír: a Sony szabadalmaztatott egy hőmérsékletet változtató DualSense kontrollert!

A Sony nem elégszik meg a DualSense kontroller haptikus visszajelzésével és adaptív ravaszaival, hanem egy új szabadalmat is bejegyzett, amely még inkább fokozná a játékélményt egy olyan kontrollerrel, amely képes megváltoztatni a hőmérsékletét.

 

A szabadalom múlt héten került nyilvánosságra a Sony Interactive Entertainment nevében, és egyszerűen csak “Kontroller” címen fut. A részletes leírást és ábrákat itt lehet megtekinteni, de mi megpróbáljuk összefoglalni a lényeget és azt, hogy hogyan működhetne ez egy jövőbeli DualSense kontroller változatban:

Az új kontroller szabadalom azzal kezdi, hogy leírja az alapvető problémát, amelyet meg akar oldani – a jelenlegi videojáték-kontrollerekben használt műanyagok merevségét. A Sony ezt úgy akarja megváltoztatni, hogy beépít egy “rugalmasan deformálódó rugalmas elemet” a kontrollerbe, amely nagyobb elmozdulást és érzékenységet biztosítana a játékos érintésére és bemenetére, hogy javítsa a kontrollerek által nyújtott haptikus visszajelzést.

Az érdekes rész kicsit mélyebben található, és leírja a szabadalmaztatott mechanizmus képességét arra, hogy “a játéktérben lévő virtuális tárgy anyagát haptikus érzetként mutassa be a felhasználónak, a virtuális tárgy hőmérsékletét meleg/hideg érzetként vagy hasonlóként”, ami azt sejteti, hogy ez a hipotetikus jövőbeli kontroller nemcsak fizikai érzetet adhatna a játékosoknak a játékbeli tárgyakról (ez nagyszerű lenne VR-hez is), hanem forró vagy hideg környezeteket is valós időben visszaadhatna. Képzeljük el, hogy egy tűzzel átitatott kardot vagy egy jégvarázslatot forgatunk egy RPG-ben, és fizikailag érezzük egy (remélhetőleg enyhe) meleg vagy hideg érzetet a pillanatban, vagy érezzük a különbséget egy sivatagi környezet perzselő napja és a fagyos éjszaka között.

Természetesen egy szabadalom bejegyzése nem jelenti azt, hogy a Sony aktívan tervezi az abban leírt technológiák alkalmazását, de az elképzelhető lehetőségek izgalmasak, és mi szívesen látnánk ezeket a funkciókat a jövőbeli kontrollerekben.

Forrás: Press Start

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu