A CD Projekt RED bostoni stúdiója is dolgozik a Cyberpunk 2077 folytatásán!

Hogy micsoda? Új, amerikai stúdió… és folytatást kap a 2020 végén konzolon eléggé, PC-n pedig valamelyest csapnivaló állapotban megjelent játék?

 

A CD Projekt RED valóban egy olyan álláshirdetést tett közzé, ami nyíltan, letagadhatatlanul megemlíti a „Cyberpunk 2077 folytatás” fogalmat. Eléggé tökös a lengyel cég, hogy ezt így, ennyire nem titkolózva kijelentse egy állásajánlatban, miközben az alapjátékhoz készülő (és hivatalosan egyetlen!) kiegészítő, a PlayStation 4-et és az Xbox One-t maga mögött hagyó Phantom Liberty még meg sem jelent. Az állásajánlat spontán jellegű, és a Bostonban megnyitott új stúdióba keres valakit. Semmi újat nem mond a hirdetés, csak annyit említ ugyanis, hogy dobjuk be nekik az önéletrajzunk, ha dolgoznánk a Cyberpunk 2077 folytatásán.

Már októberben is közölte a CD Projekt a pénzügyi jelentése során, hogy az új The Witcher-projektek mellett a Cyberpunk 2077-tel is foglalkoznak a Phantom Liberty-n túl. Ennek az új projektnek Project Orion a kódneve, és követni fogja a Phantom Liberty történetét. Ezt a kiegészítőt kb. ugyanakkor jelentette be a CD Projekt, mint a Cyberpunk: Edgerunners animét, ami a Netflixen nagy sikert aratott, és ennek köszönhetően a Cyberpunk 2077 iránti érdeklődés is kiadósan megerősödött. Ezért érthető, hogy a játék új életet kezdett a 2020 végi, félkész állapotú megjelenése után.

A játék megkapta azóta a kurrens-gen (PlayStation 5, Xbox Series) natív verziót, teljesítménye már messze nem olyan botrányos, hogy el kell távolítani a PlayStation Store-ról vagy a Microsoft Store-ról, és ma már nem olyan bugos. Emiatt nem csoda, ha a lengyel cég végül ezzel az IP-vel is foglalkozik a The Witcher mellett, és ehhez is már az Unreal Engine 5-öt fogják használni, ugyanis a The Witcher remake esetében is ejtették a saját fejlesztésű engine, a REDengine alkalmazását.

A Cyberpunk 2077 folytatására ne számítsunk 2-3 éven belül: nem kizárt, hogy ennek 4-5 év is kellhet még, így akár egy next-gen játék is kialakulhat belőle.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu