Horizon Forbidden West: Burning Shores – Aloy nagy kalandja az angyalok poszt-apokaliptikus városában

TESZT – A Horizon Forbidden West: Burning Shores egy posztapokaliptikus akció-RPG, amelyben Aloy, a vadász és felfedező folytatja a küldetését, hogy megmentsen egy pusztulóban lévő világot. A DLC egy új területre visz minket, ahol Los Angeles romjai egy veszélyes szigetcsoportot alkotnak. Itt új ellenségekkel, rejtélyekkel, kihívásokkal és sok-sok forró lávával találkozunk, miközben egy sötét fenyegetést próbálunk feltárni. A Horizon-sorozat legújabb kiegészítője egy izgalmas és látványos kalandot kínál a vulkánok és a robotok között.

 

A Horizon Forbidden West tavaly jelent meg, és nagy sikert aratott a kritikusok és a játékosok körében. A játék egy lenyűgöző és változatos világot tár elénk, amelyet a természet és a gépek uralnak. A történet főhőse Aloy, egy karizmatikus és bátor hősnő, aki egy ősi titok nyomába ered, hogy megakadályozza a világ végét. A játékmenet egy izgalmas keveréke a lopakodásnak, a harcnak, a felfedezésnek és a fejlesztésnek, amelyben Aloy használhatja az íját, a lándzsáját, a csapdáit és más eszközeit, hogy legyőzze vagy megszelídítse a hatalmas robotállatokat. A Burning Shores az alapjáték befejezése után játszódik, és egy új helyszínre kalauzol minket: Dél-Kaliforniába, ahol Los Angeles romjai egy vulkanikus szigetcsoportot alkotnak.

 

Horizon Forbidden West: Burning Shores – Egy új világ felfedezése

 

A Burning Shores egy új területet ad hozzá a játékhoz, amely nagyjából négyszer akkora, mint az alapjáték San Francisco-i régiója. Ez az új terület tele van élettel és veszéllyel: itt találkozhatunk új barátokkal és ellenségekkel, felfedezhetünk új romokat és titkokat, harcolhatunk új gépekkel és fegyverekkel.

A sztori azzal kezdődik, hogy Aloy egy rejtélyes üzenetet kap a fókuszán keresztül, amely egy fontos nyomra vezeti őt Los Angelesbe. Itt egy gonosz erőt kell lelepleznie és megállítania, amely fenyegeti az egész bolygót. A DLC cselekménye izgalmas és fordulatos, tele van meglepő fordulatokkal és érdekes karakterekkel. A dialógusok szellemesek és humorosak, Aloy pedig továbbra is egy szimpatikus és erős hősnő, aki nem fél szembe szállni a kihívásokkal. A történet jól illeszkedik az alapjátékéhoz, és tovább bővíti a Horizon-univerzumot.

 

Egy új kaland és egy szomorú búcsú

 

A Burning Shores története az alapjáték befejezése után játszódik, és egy új kalandot kínál Aloy számára. Aloy egy rejtélyes üzenetet kap Sylens-től, aki egy fontos nyomra hívja fel a figyelmét Los Angelesben. Itt Aloy találkozik egy új szövetségessel, egy fiatal nővel, aki a szigetcsoport ellenálló mozgalmának a vezetője. Együtt kell felderíteniük egy gonosz erőt, amely egy ősi fegyvert akar felhasználni a világ ellen. Sok új karakterrel ismerkedhetünk meg, akik mind hozzájárulnak a történethez és a hangulathoz – ezek közé tartozik például egy vicces és leleményes hacker, egy rejtélyes és karizmatikus vezér, vagy egy gonosz és kegyetlen ellenfél.

A DLC-ben szerepel Lance Reddick karaktere is, Sylens, aki Aloy mentoraként és riválisaként is funkcionál. Sylens itt is egy fontos szerepet játszik, és sok információt oszt meg Aloyjal az ősi világról és a fenyegetésről. Sajnos ez az utolsó szereplése Lance Reddicknek, aki nemrég meghalt szívbetegségben. A DLC-ben egy megható búcsút vehetünk tőle, és elismerhetjük a tehetségét és a hozzájárulását a Horizon-sorozathoz.

 

Lávák, robothangyák és robotbékák keserítik meg Aloy életét

 

A Burning Shores nem csak egy új helyszínt, hanem egy új kihívást is kínál a játékosoknak. A DLC területe tele van vulkánokkal és lávafolyamokkal, amelyek nem csak látványosak, hanem veszélyesek is. A láva égeti és károsítja Aloyt és a gépeket, ezért óvatosan kell navigálni a terepen, különösen, mert a különféle romok is tele vannak csapdákkal és rejtélyekkel, amelyeket meg kell oldani ahhoz, hogy továbbjussunk. Számos új géppel is találkozhatunk, amelyek még nagyobb fenyegetést jelentenek, mint az alapjátékban.

Ezek közé tartozik például a Stingspawn, egy repülő robot-hangya, amely méreggel támadja meg Aloyt, vagy a Bilegut, egy hatalmas robot-béka, amely savat köp és ugrál. Ezek a gépek új stratégiákat és fegyvereket igényelnek a legyőzésükhöz. Szerencsére Aloy is kap egy új fegyvert a DLC-ben, amely nagyon hasznos és élvezetes használni. Nem árulom el, hogy mi az, de annyit elmondhatok, hogy nagyon erős és látványos.

 

Az angyalok városa, ahogy még sosem láttad

 

A Burning Shores nem csak a játékmenetet, hanem a hangulatot is megváltoztatja. A DLC területe Los Angeles romjai között játszódik, amelyek egy érdekes kontrasztot alkotnak a természettel. Itt láthatjuk például a Hollywood feliratot vagy a Santa Monica kereket elpusztult állapotban. Sok utalást találhatunk a régi világra és annak kultúrájára, amelyek humorosak vagy szomorúak lehetnek.

A hangulat egyensúlyoz a komorság és a vidámság között: egyrészt bemutatja a civilizáció pusztulását és az emberiség szenvedését, másrészt megmutatja az életörömöt és a reményt is. A zene és hangok is hozzájárul ehhez a hangulathoz: a zenében hallhatunk rock and roll elemeket és kaliforniai dallamokat, a hangban pedig hallhatunk akcentusokat és szleng kifejezéseket. A grafika is lenyűgözőbb, mint valaha: a fény- és árnyékhatások, a részletesség és az animációk mind hihetetlenül szépek és élethűek. Sokszor megcsodálhatjuk a naplementét vagy a tűzijátékot az égen.

 

 

Horizon Forbidden West: Burning Shores – Egy DLC, amelybe megéri befektetni

 

A Horizon Forbidden West: Burning Shores egy kiváló bővítmény, amely még több szórakozást nyújt az alapjátékhoz képest. A DLC egy új területet ad hozzá a játékhoz, amely izgalmas és látványos. A történet fordulatos és érdekes, tele van meglepő fordulatokkal és érdekes karakterekkel. A játékmenete továbbra is változatos, tele kihívásokkal, új gépekkel és fegyverekkel. A hangulat egyensúlyoz a komorság és a vidámság között, bemutatva a régi világ romjait és az új világ szépségét. A grafika és zene is lenyűgöző, amelyek még jobban elvarázsolnak minket. A Burning Shores ugyan nem rengeti meg a világot, de minden Horizon-rajongónak tetszeni fog.

-BadSector-

Pro:

+ Új izgalmas és látványos terület
+ Új gépek és fegyverek, amelyek változatosak és élvezetesek
+ Fordulatos és érdekes új történet

Kontra:

– Néhány csapda és rejtély túl egyszerű vagy ismétlődő
– Néhány párbeszéd túl klisés és sablonos
– A befejezés túl hirtelen és kielégítetlen


Kiadó: Sony Interactive Entertainment

Fejlesztő:Sony Interactive Entertainment

Stílus: Akció-RPG

Megjelenés: 2023. április 18.

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Játékmenet - 8.2
Grafika - 9.5
Sztori - 8.5
Zene/hangok - 8.4
Hangulat - 8.6

8.6

KIVÁLÓ

A Horizon Forbidden West: Burning Shores egy kiváló bővítmény, amely még több szórakozást nyújt az alapjátékhoz képest. A DLC egy új területet, új gépeket, új fegyvereket és új történetet ad hozzá a játékhoz, amelyek izgalmasak és látványosak. A DLC hangulata egyensúlyoz a komorság és a vidámság között, bemutatva a régi világ romjait és az új világ szépségét.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu