Elégedetlen a Microsoft az Xbox teljesítményével?

Nocsak, nocsak: csak nem az a helyzet, hogy a Microsoft kezd rájönni az egyszerű, ám mégis teljesen jogos kijelentésre, miszerint a pénz nem old meg mindent?

 

Jeff Grubb Game Mass című közvetítése során felbukkant a témák között a Microsoft is. A műsor alatt a GamesBeat szerkesztőjével, Mike Minottival beszélgetett a hardveres értékesítésekről, továbbá a Sony és a Microsoft állapotáról. Az utóbbit joggal kritizálhattuk az utóbbi évek során, mert miközben a Sony évente több alkalommal is igyekszik maradandó belsős, first-party játékot kiadni (idén jelenleg eléggé halványnak tűnik a menetrendjük, hacsak nem jön valóban szeptemberben a Marvel’s Spider-Man 2), míg a Microsoft ebben lemaradásban van.

Grubb szerint a Microsofton belül finoman szólva ideges az Xboxra. 2022-ben hány nagyobb first-party játék jött ki az Xbox Game Studiostól? (Az Obsidiantól a Pentinent nem nagyon számít ide.) Nem sok, sőt, nulla felé konvergál az összeg, és Grubb szerint sokan kezdik megbánni, hogy a jelenlegi konzolgeneráció során az Xbox mellett tették le a garasukat, mert ha valamit játszani szeretnének, nem nagy a választásuk, ha exkluzív címekről van szó.

Az év elején megjelent Hi-Fi Rush a Tango Gameworkstől szintén téma volt. Grubb szerint a játék alulteljesített, holott az Xbox Game Passon és a Steamen is kitörő siker volt a meglepetésszerű megjelenés (a Valve platformján egy kis ideig a legjobban fogyó játékok közé tartozott, de talán azért állt meg a lendület, mert a Bethesda ebbe a játékba is Denuvót rakott). Minotti szerint a játék túl jó volt az ilyen megjelenéshez, de Grubb nem ért vele egyet. A játék még nem hozta vissza a fejlesztési költségeket, holott a sajtó és a játékosok is jól fogadták, és szerinte akár a Game Pass miatt is lehet ez a szokatlan helyzet. Sokan egyszerűen emiatt nem veszik meg a játékokat.

A Hi-Fi Rushra pedig előbújt a sötétségből az Xbox marketinges főnöke, Aaron Greenberg, és szerinte a Hi-Fi Rush átütő sikerű volt, teljesítve az összes fontos elvárást. De neki az a dolga, hogy ezt mondja…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu