Elon Musk miatt nem lehet Xboxról Twitterre feltölteni a videókat!

A Twitter (vagy mondjuk azt, hogy X Corp.?), a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója és a Microsoft között megromlott a viszony, és ennek az Xboxosok látják kárát, akik esetleg Twitteren is megosztanák videóikat.

 

Elon Musknak az utóbbi néhány napja zűrös volt. A Tesla első negyedéves üzleti eredményei elmaradtak az elvártaktól, a SpaceX rakétája felrobbant (igaz, elvileg direkt), és most a Microsofttal is meggyűlt a baja. Musk most perrel fenyegeti az amerikai techóriást, és ez már le is csapódik az Xbox Series-t és Xbox One-t használó játékosokon, akik esetleg Twitterre is megosztanák a rögzített videóikat…

A probléma ott van, hogy a Twitter pénzt kér az API (alkalmazásprogramozási felület) használatáért (Musk előtt ez nem volt így). Ezt használják a fejlesztők, hogy a Twittert könnyedén integrálják az appjukba. A Microsoftnak meg hiába van bőven pénze erre (elvégre a Windows és az Office kapcsán szinte soha nincs anyagi problémájuk…), nem hajlandó fizetni érte, és közölte, hogy a jövő héttől kezdve a Digital Marketing Center platform nem támogatja a közösségi platformot. Erre Musk eléggé furcsán (de a rá jellemző módon…) reagált, amikor azt írta, hogy a Microsoft a saját mesterséges intelligenciáját illegálisan, a Twitter adaát használva edzette. Emiatt fontolgatja, hogy beperli a Microsoftot…

A fenyegetése után az Xbox közölte, hogy a játékosok nem tudnak az Xboxukról, vagy a PC Game Barról közvetlenül a Twitterre posztolni játékmenetes felvételeket. Talán már mobilról sem lehet ezt megtenni. Az Androidos és iOS-es appon keresztül még meg lehet osztani a kedvenc pillanatokat a Twitterre a Microsoft szerint. De akármi is lesz, nem kizárt, hogy a Microsoft talán kezdi a Twittert eltávolítani a támogatott platformok közül, ugyanis az Xbox firmware frissítése elengedhetetlen lesz, az pedig teljesen haza fogja vágni idővel a támogatást, amíg a Microsoft nem fizet a Twitternek.

A Microsoft ma még egy másik témában fel fog bukkanni a hírek között, úgyhogy vissza fogunk térni rájuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu