Sikoly 6: vajon ez a karakter lehet Ghostface a hetedik részben?!

MOZI HÍREK – Sam Carpenter a Sikoly 6 új „utolsó lánya”, de a hetedik részben talán enged a sötét oldalának, és a gonosztevő útjára lép, hogy Ghostface legyen. (VIGYÁZAT, spoileres terület, ha még nem láttad az összes Sikoly-filmet!)

 

 

A Sikoly 7 talán a legőrültebb csavarral él majd: a Sikoly 6 utolsó lánya, Sam Carpenter lesz a Ghostface-gyilkos! A Sikoly franchise-nak már sok sokkoló leleplezése volt. Az első Sikolyban Sidney biztonságban érezte magát, így amikor a barátjáról, Billy Loomisról kiderült, hogy ő a gyilkos, Stu Maherrel együtt, az sokkoló leleplezés volt. Vitathatatlanul a legnagyobb csavar a Sikoly 4 volt, amely látszólag Sidney unokatestvérét, Jill Robertset tette meg az új végső lánynak. Mindezt csak azért, hogy végül ő legyen az aktuális Ghostface.

A Sikoly 3-ban is volt egy sokkoló Ghostface felfedezés, bár ez inkább zavaró volt, mint kielégítő: Sidney törvénytelen testvére volt Ghostface, és felfedte magát, mint a korábbi Sikoly gyilkosságok mögött álló lángelme.

Ez kétségtelenül meglepetés volt, bár inkább a cselekményben okozott több lyukat, mint izgalmat. Sok elmélet született arról, hogy Sam a franchise egy pontján Ghostface lesz. A Sikoly 5 és a Sikoly 6 is utalt a potenciális gyilkosra. A Sikoly 7 tökéletes alkalom lenne arra, hogy Sam megbékéljen valódi identitásával, és átvegye a Ghostface gyilkos szerepét.

 

 

Sikoly 6

 

 

Hogy mi minden szól Sam karaktere mellett? Íme néhány intő jel!

 

A Sikoly 5-ben kiderült, hogy Sam Billy törvénytelen lánya, és a Sikoly 5 és a Sikoly 6 során rendszeresen látomásai vannak arról, hogy Billy beszél hozzá. Ha Billy képes annyi embert megölni, mint amennyit, akkor a lánya is képes rá. Sam a Billyvel való kapcsolata miatt küzdött az identitásával; több jelenetben is megpróbálta meggyőzni, hogy ő is gyilkos.

A Sikoly 5 végén Sam brutálisan leszúrja a barátját, Richie Kirschet, amikor az Ghostface-ként mutatkozik be. Bár tettét önvédelemként mentegetik, mivel Richie az egész film alatt őt és a barátait próbálta megölni, Sam nagyon szenvedélyesnek tűnik, amikor megöli Richie-t. Látszólag többször szúrja le, mint ahányszor Ghostface megszúrta az áldozatait.

A Sikoly 6-ban Sam arról beszél a terapeutájának, hogy jó érzés volt megölni Richie-t, és attól fél, hogy olyan lesz, mint az apja.

Sam húga, Tara is aggódik amiatt, hogy Samet mennyire izgatja a gyilkolás. Amikor a film végén Tara és ő legyőzik Bailey nyomozót, Sam ugyanolyan izgalmat fejez ki, mint amikor megölte a fiát, Richie-t. Ezúttal Sam felveszi a Ghostface jelmezt, utalva arra, hogy a jövőben Ghostface-ként fog tevékenykedni. Majd ugyanúgy leszúrja a nyomozót, ahogyan Richie-t halálra szúrta. Sam elégedettnek tűnik a munkájával, míg a testvére rémülten néz, észrevéve, hogy Sam mire képes.

 

Árulás és visszatérés – a Sikoly 6 logikus folytatása

 

A legjobb Ghostface-gyilkosok mindig is azok voltak, amelyek a legnagyobb árulásnak tűntek. A Sikolyban Sidney azt hitte, hogy megbízhat a barátjában, Billyben és a közeli haverjukban, Stuban. Így sokkoló volt, amikor kiderült, hogy ők a bűnösök. Sidney hihetetlenül elárulva érezte magát, hogy azok az emberek, akikben azt hitte, hogy megbízhat, meg akarják ölni őt. Még rosszabb volt, amikor Billy bevallotta, hogy ő volt az, aki valójában megölte az anyját.

A Sikoly 4 is rossz volt, hiszen Jill Sidney unokatestvére volt, és az, hogy egy családtagja megpróbálja megölni, még a barátjánál is árulkodóbb.

Sam a Sikoly 7 Ghostface gyilkosaként kiütné az előző filmeket. Sam kötődött a négyes maghoz, hiszen mindannyian túlélték az első két gyilkosságot. Közel kerültek egymáshoz, és ő és Tara dinamikus duót alkottak. Egymásra támaszkodva vészelték át a gyilkosságokat. Ha Sam lenne Ghostface, az szétszakítaná a csoportot. Ez lehetve a végső nagy árulás.

 

 

MOZI HÍREK - A Sikoly VI sztárja, Jenna Ortega szerint a slasher folytatásban "nagyon zsigeri" haláljelenetek lesznek az új Ghostface jóvoltából.

 

 

Sidney hiányával a Sikoly 6 hivatalosan is átadta a stafétát Samnek, hogy ő legyen az új végső lány. Bár a franchise rajongói hiányolták Sidney-t, a film mégis jól teljesített. A cselekménye tökéletesen működött, bizonyítva, hogy Sidney nem szükséges a franchise folytatásához. Azonban a franchise-nak szüksége lesz egy új végső lányra, ha Sam lesz Ghostface.

Tara a következő a sorban, mivel a Sikoly 6 őt és Samet alapozta meg, mint végső lányokat, de a film még mindig nem fókuszált annyira Tarára, mint Samre.

Lehet, hogy Tara nem tudja egyedül elvinni a filmet. Ám a készítők tudják, hogy Sidney el tudja vinni, mert már annyiszor megcsinálta. Ha Sam lenne a Ghostface, Sidney újra a végső lány lehetne. Neki is vissza kellene térnie, mert Gale-en kívül senki sem tudja, hogyan kell ennyi gonosztevővel megküzdeni. Sam egy erős Scream 7 Ghostface lenne, mert Billy az apja, így a karaktereknek szükségük lenne valakire, mint Sidney, hogy segítsen. Ezzel a franchise is bezárná a kört, hiszen Sidney már az első filmben is harcolt Billy ellen.

Forrás: Collider, The Mary Sue, TheGamer, Fandom.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu