Remedy-hírek: jól áll a finn csapat szénája

Az Alan Wake 2 a célegyenesre kanyarodott, és a Quantum Breakkel kapcsolatban is vannak fejlemények.

 

A Remedy Entertainment közölte első negyedéves üzleti jelentését. A Control folytatásáról januárban azt hallottuk, hogy koncepciós fázisban volt, de azóta a fejlesztők a játékmenet mechanizmusaira és a világ építésére tértek át. Azon is dolgoznak, hogy a játék az általuk kitűzött grafikai szintet el tudja érni. A Project Condor, a Control élő szolgáltatásos (live service) spinoffja a fő játékmenetbeli terveknél tart, és Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója szerint az eredeti Controlból átvesznek már elkészült asseteket (textúrák, modellek…) és helyszíneket.

Az Alan Wake 2 a teljeskörű fejlesztés utolsó szakaszába lépett, ugyanis idén az Epic Games ki fogja adni. Virtalát lenyűgözte a minősége, és szerinte kifejezetten ígéretes lett. Erre mindenki büszke lesz a csapatban, és ami a legfontosabb, a játékosok is örömmel fognak leülni vele játszani. A Max Payne 1&2 Remake is halad, ugyanis ez is már a koncepciós fázisnál tart. A fejlesztők az eredeti játékok kulcselemeit emelik ki, hogy ezeket a kurrens-gen platformokra áthozhassák: „A Max Payne 1&2 remake jól haladt, és az első negyedévben a projekt a proof-of-concept szakaszba lépett. A fejlesztőcsapat hatékonyan dolgozott azon, hogy bizonyítsa a Max Payne legfontosabb elemeit, és hogy a játékot magas minőségben hozza el a mai konzolokra és PC-kre. Arra számítunk, hogy a projekt továbbra is jól halad előre, és ezzel együtt a csapat létszáma az év vége felé fokozatosan bővülni fog,” írta Virtala. Az Alan Wake 2 idén jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re (Epic Games Store) az Epic Games gondozásában, a Max Payne 1&2 Remake pedig a Remedy Northlight Engine-jén készül és a Rockstar (=Take-Two) finanszírozza a fejlesztést.

Három héttel a hirtelen eltűnése után a Quantum Break ismét fenn van a Steamen és a PC Game Passon  Erről Aaron Greenberg, az Xbox marketinges főnöke, továbbá a PC Game Pass Twitter-fiókja is írt. A licenszelési ügyeket a finn stúdió tehát le tudta megfelelően zárni.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu