Vajon meddig tart még a Windows 10 támogatottsága? Váratlan bejelentés érkezett!

TECH HÍREK – A Microsoft meglepő bejelentést tett: a Windows 10 lesz az utolsó verziója annak a népszerű operációs rendszernek, amelyet több mint 30 éve használnak a világ számítógépei. A cég szerint a Windows 10 nem egy hagyományos operációs rendszer, hanem egy “szolgáltatásként” működő platform, amely folyamatosan frissül és javul, ahelyett, hogy új kiadásokat adna ki.

 

Mivel a Microsoft a Windows 10 naplementéjére készül, lehet, hogy végre itt az ideje frissíteni a Windows 11-re, különösen akkor, ha több játék-specifikus funkciót szeretne kihasználni.

A legfrissebb Windows kliens útiterv megerősíti, hogy a Windows 10 jelenlegi verziója, a 22H2 verzió lesz a Windows 10 utolsó verziója, amely várhatóan 2025. október 14-én éri el az EOS (a támogatás vége) állapotot.

A Microsoft 2023. január végén leállította a Windows 10 licencek értékesítését, így a rendszerépítőknek a jövőben nem sok választási lehetőségük van az operációs rendszerek közül. Harmadik féltől származó eladóknál még lehet licenceket találni, de azok túlárazottak, és gyakran nem éri meg a fejfájást.

A Windows 10 az EOS dátumáig továbbra is havonta kap biztonsági frissítéseket. Így biztos lehet benne, hogy nem marad teljesen frissítés nélkül a lejárati dátumig. A Microsoft azonban „erősen ösztönzi”, hogy váltson át a Windows 11 rendszerre, mivel a Windows 10 már nem kap funkciófrissítéseket.

A legutóbbi Windows 11 frissítések drasztikus teljesítményjavulást eredményeztek a DX11 és DX10 játékoknál a jobb megjelenítési késleltetéssel, a változtatható frissítési frekvenciával és az AutoHDR-rel ablakos játékban. Több mint elég funkció ahhoz, hogy a feladatsor bal helyett középre kerüljön.

Ha nem tervezi, hogy a közeljövőben Windows 11-re vált, a másik ajánlás, hogy azonnal frissítsen a 22H2-es verzióra, hogy továbbra is megkapja a legújabb biztonsági frissítéseket.

A Windows 10 2015-ben jelent meg, mint a Microsoft “legjobb operációs rendszere”. A cég azt ígérte, hogy a Windows 10-et folyamatosan frissítik és fejlesztik, új funkciókkal és biztonsági javításokkal látják el. A Windows 10-et a Microsoft “szolgáltatásként” kezeli, ami azt jelenti, hogy a felhasználók nem kell megvásárolniuk új verziókat, hanem automatikusan megkapják az újításokat.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu