Vajon a The Walking Dead spinoffokat mennyire érinti az írók sztrájkja?

MOZI HÍREK – Nemrég derült ki, hogy a The Walking Dead spinoffokat és az AMC Networks más készülő programjait milyen mértékben érinti a Writers Guild of America sztrájkja.

 

 

Jó hír a rajongóknak, hogy a The Walking Dead spinoffjait várhatóan nem befolyásolja a Writers Guild of America sztrájkja. A WGA, vagyis a forgatókönyvírók szakszervezete az aggodalmak hosszú listájára hivatkozva sztrájkba lépett a Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetségével folytatott tárgyalások elakadása közepette. Miközben az írók kedden New Yorkban és Los Angelesben sztrájkoltak, a szórakoztatóipar világa a zavarokra készült. A késő esti talkshow-k és az SNL máris szüneteltetik a munkájukat. Ráadásul több olyan magas profilú sorozat, mint a Stranger Things is késésekkel nézhet szembe.

Van azonban egy olyan szórakoztatóipari óriáscég, amelyet nem érint a WGA sztrájk, mivel a The Wrap jelentése szerint az AMC Networks megerősítette, hogy a közelgő sorozatprogramjaikat, beleértve a Walking Dead-univerzum várva várt spinoffjait, várhatóan nem érinti a sztrájk.

Az AMC Anne Rice-műsorait, köztük az Interjú a vámpírral és A Mayfair boszorkányok című sorozatot várhatóan szintén nem érinti a sztrájk.

 

Hogyan kerülheti el a The Walking Dead a sztrájk okozta fennakadást?

 

Már megerősítették, hogy olyan sorozatok, mint a Yellowjackets, a Stranger Things, az Abbott Elementary és a Cobra Kai késésekkel fognak szembesülni. Ugyanis az írók sztrájkolnak, így nem tudják folytatni a munkát a következő epizódok forgatókönyvein. Néhány nagyobb sorozatról azonban megerősítették, hogy nem érinti őket a sztrájk. A szerencsés sorozatok közé tartozik az Andor 2. évad, a Sárkányok háza 2. évad és a Good Omens 2. évad. Mindezekről megerősítették, hogy kész forgatókönyvek vannak a dobozban és készen állnak a forgatásra. Nyilvánvaló, hogy a WGA írók sztrájkja miatt egyik projektnél sem lehet átírni a forgatókönyvet, ami még mindig fennakadásokhoz vezethet.

A Walking Dead univerzum szerencsésen elkerülte a sztrájkkal kapcsolatos fennakadásokat. Ugyanis a Fear the Walking Dead 8. évadának, valamint a Dead City, a Daryl Dixon és a cím nélküli Rick & Michonne spinoffnak a forgatása már eléggé előrehaladt ahhoz, hogy ez ne érintse őket.

A sorozatok közül még mindig a Rick & Michonne-ra vár a legtöbb munka, és csak 2024-ben kerül bemutatásra, de a szükséges írásoknak időben be kellett fejeződniük ahhoz, hogy a sorozat elindulhasson.

Azt még nem tudni, hogy a későbbiekben milyen problémák merülhetnek fel. A sztrájk azt is megakadályozza, hogy az írók a forgatáson legyenek. Továbbá, hogy az olykor szükséges átírásokra sor kerüljön. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a Walking Dead univerzum tartani tudja a menetrendjét. A Fear the Walking Dead utolsó évadának premierje 2023. május 14-én lesz. A Dead City 2023. június 18-án érkezik. Daryl Dixon később, de még 2023-ban. Rick és Michonne sorozata pedig továbbra is 2024-re van betervezve.

Forrás: The Wrap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu