Redfall: nem akármilyen easter egg-et rejtettek el a fejlesztők a játékban!

Az Arkane 2017-es sci-fi címére, a Prey-re utaló easter egg található a Redfall-ban, a stúdió új, vámpírvadászós, New Englandben játszódó first-person shooterében.

 

 

Az Arkane legújabb nyílt világú FPS címében, a Redfall-ban is felbukkant egy „húsvéti tojás” a Prey-ből. A nemrég elég vegyes fogadtatást kapott játékban – mi itt írtunk róla, felemás érzésekkel – akár négy játékos is összeállhat, hogy visszavegyenek egy Massachussets-béli tengerparti várost, amelyet vámpírok és erőszakos szektás követőik foglaltak el.

Az Arkane sci-fi címe, a Prey 2017 nyarán jelent meg, és bár ma már sokan dicsérik, kereskedelmi szempontból sajnos a megjelenéskor igencsak a radar alatt repült.

A Preynek azóta sikerült némileg kultikus rajongótáborra szert tennie. Sok játékos először fedezte fel a játékot, és rájött, hogy miről maradt le 2017-ben. Bár úgy tűnt, hogy sokan elfelejtették a Prey-t a megjelenéskor, egyértelmű, hogy az Arkane sosem felejtette el.

Tsundereployer Reddit-felhasználó egy képet posztolt a Redfall subredditen. Ezen egy a Preyből származó Green Beetle Gin üveg jelenik meg, méghozzá a Redfall-ban! A képen látható üveg úgy néz ki, mintha a játék egyik biztonságos házának asztalán állna. Ezek azok a biztonságos helyek a városban, ahol a játékosok menedéket találhatnak, amíg feltöltik a lőszert és az életerejüket. Valamint küldetéseket is kaphatnak itt. A Reddit-felhasználó arra is rámutatott, hogy a Green Beetle Gin üveg hátulján a palackozó a Transtar nevet viseli. Ez a Talos I űrállomás és a Pytheas kutatóintézet megépítéséért felelős technológiai vállalat a Prey univerzumban.

A Green Beetle Gin üveg megjelenése a játékban három dolog közül egyet jelenthet. Lehetséges, hogy csupán egy újrahasznosított eszközről van szó, ami nagyon gyakori az AAA játékfejlesztés területén. Egy olyan stúdió, mint az Arkane azonban – legalábbis eddig – mindig is hatalmas céltudatossággal és precizitással járt el még a játékai legapróbb részleteiben is. Ezzel együtt ez lehet egyszerűen egy szándékos húsvéti tojás. Egy bólintás az Arkane szeretett Talos I űrállomása felé. Ám az is lehet, hogy egy nagyobb kapcsolatot sejtet a Prey és a Redfall univerzumai között.

Mivel a Deathloop rendezője, Dinga Bakaba tavaly megerősítette, hogy a Dishonored és a Deathloop ugyanabban az univerzumban létezik, nem kizárt, hogy a Talos I és a Redfall festői, tengerparti városa is ugyanabban az univerzumban található.

Hogy ez a Green Beetle gines üveg a Preyvel közös univerzumra utal-e, még nem tudni biztosan. Egyelőre az alapján, hogy a Redfall milyen rossz fogadtatásban részesült a megjelenéskor, kétséges, hogy az Arkane össze akarja-e házasítani valamelyik jobban dicsért és imádott címével.

Forrás: Reddit

Prey easter egg in Redfall- this gin was bottled by Transtar
by u/Tsundereployer in redfall

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu