„EU-verő” ügyvéddel erősít a Microsoft a felvásárlást gátló CMA ellen!

Az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala, a CMA akadályozza a redmondi techóriásnak, hogy övék lehessen az Activision Blizzard King. A Microsoft pedig ezúttal is kinyitotta végtelen mélységű pénztárcáját.

 

A Microsoft anyagi helyzetével senki sem tud versenyezni, mert a Windowsot és az Office-ot a világ minden pontján használják, és ebből rengeteg bevétele van a cégnek. Így engedheti meg magának, hogy 68,7 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az Activision Blizzard Kingre, de a CMA ezt megakadályozta. A The Telegraph viszont arról ír, hogy emiatt a Microsoft felbérelte Daniel Beard KC-t, hogy fellebbezést nyújtson be az Egyesült Királyság versenyjogi fellebbviteli bíróságán, a CAT-n, és ez napokon belül be is következhet!

Beard nem egy névtelen ügyvéd. Több alkalommal is meg tudta fordítani az Európai Unió által hozott döntéseket. Ő képviselte az Apple-t, miután az EU azt követelte a cégtől, hogy fizessen 13 millió eurónyi adót, mert azt állította, hogy Írország illegális álami segítséget kínált az Apple-nek, ami aztán a fellebbezést megnyerte. Beard az Intelt is képviselte tavaly, amikor egy több mint tíz éve meghozott ítéletet, miszerint a processzorokat és videókártyákat gyártó cégnek 1,1 milliárd eurónyi bírságot kellett volna fizetnie, mivel az EU szerint nem éppen fair módon uralta a mikrochip-piacot. beard ezt az ítéletet is meg tudta fordítani.

Az Európai Unió is vizsgálja a tranzakciót, és legkésőbb két hét múlva közzé fogja tenni a vizsgálat eredményeit, ugyanis a folyamat vége felé tartanak (és nagy eséllyel elfogadják a Microsoft felvásárlási szándékát). Ha az EU is rábólint, a Microsoftnak két téren kell küzdenie, ugyanis az év végén az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság, az FTC trösztellenes pert indított a techcég ellen. Az az eljárás is eltarthat néhány hónapig, így a Microsoft 2023-ban talán nem is tudja bekebelezni az Activision Blizzard Kinget.

A Microsoft jó lóra tehetett Beard felbérlésével, de ez a cselekedet sem garantálja a sikert.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu