Alita 2: fontos helyről kaptak örömhírt a rajongók a projekttel kapcsolatban!

MOZI HÍREK – Robert Rodriguez rendező optimistán nyilatkozott az Alita 2-vel kapcsolatos terveiről, miután utaltak arra, hogy folynak a tárgyalások a folytatásról.

 

 

Robert Rodriguez rendező továbbra is reménykedik abban, hogy az Alita 2 tervei jól haladnak, miután Jon Landau producer nemrég nyilatkozott a projektről. A Yukito Kishiro japán mangája alapján készült 2019-es élőszereplős Alita: A harc angyalához eredetileg több folytatást is terveztek. Ám ezek a tervek később kétségessé váltak, miután a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot. A sorozat folytatására vonatkozó remények azonban nemrég újra felcsillantak. Ugyanis Landau azt sugallta, hogy aktívan beszél Rodriguezzel és a sztár Rosa Salazarral a lehetséges folytatásról.

A Collidernek adott interjúban Rodriguez bevallotta, hogy kezdetben nem volt biztos abban, hogy valaha is lesz folytatás, de aztán elárulta, hogy a Fox más projektjeinek előrehaladása miatt felcsillant a reménye a visszatérésre.

Megerősíti azonban, hogy a tárgyalások jelenleg is folynak. Egyelőre ennél konkrétabb hírek nincsenek, de továbbra is reménykedik. Ahogy a rendező fogalmazott:

„Tudod, nem voltam benne biztos, hogy valaha is megtörténik, mert amikor az első film kijött, a Disney éppen akkor vette meg a Foxot, így még a marketingeseink is, mindenki, már nem volt ott, mire az a film kijött. Aztán évekig nem készültek Fox-filmek, mert a Disney még mindig a saját Disney-filmjeivel volt elfoglalva. De most láttam néhány Fox filmet kijönni, és ez reményt adott nekem. Aztán amikor Jon [Landau, producer] megemlítette ezt, és aztán [James Cameron] és én arról beszéltünk, hogy mindig is szerettünk volna egy ‘Alita’ folytatást csinálni. Nagyon alaposan felvázolta a második és a harmadik filmet, szóval már van anyag. Szóval igen, reméljük, hogy ez meg fog történni. De ennél semmi véglegesebbet nem tudunk mondani.”

 

Miért kell a Disney-nek felgyorsítania az Alita 2 fejlesztését?

 

A világszerte több mint 404 millió dolláros bevételt hozó Alita: Battle Angel nemcsak egy teljesen új közönséget ismertetett meg minden idők egyik legtiszteltebb mangasorozatával, hanem a későbbiekben széles körben az egyik legjobb élőszereplős manga-adaptációnak is tekinthető.

Mivel azonban az első film az eredeti kilenc kötetes történetnek csak egy kis részét dolgozta fel, még mindig rengeteg felfedezésre váró anyag maradt az Alita-univerzumban.

A Disney már eleve arra törekszik, hogy maximalizálja a többi nagyszabású franchise-jában rejlő lehetőségeket. Az Alita: Battle Angel rendelkezik mind a forrásanyaggal, mind a közönség vonzerejével. Ez az, ami ahhoz szükséges, hogy egy újabb, rendkívül jövedelmező IP-t csináljon belőle. Ráadásul Cameron másik szenvedélyes projektje, az Avatar: A víz útja példátlan sikere miatt a stúdió bölcsen tenné, ha követné a legendás filmrendező ösztöneit.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu