Az Asteroid City rendezője meglépte, amiben kevesen hittek

MOZI HÍREK – Nagy feltűnést keltett, amikor Wes Anderson bejelentette, hogy megfellebbezi az Amerikai Mozgóképszövetség döntését, amely „17 éven aluliaknak csak felnőttkísérettel ajánlott” kategóriába sorolta új filmjét, az Asteroid Cityt.

 

A döntés oka az volt, hogy a produkció rövid meztelenséget tartalmaz, dohányoznak benne, és szexuális utalások is előfordulnak. Az ilyen fellebbezések, bár sűrűn előfordulnak, csak 1,4 százalékban járnak sikerrel, például Kevin Smith érte el hajdan, hogy a ma már klasszikusnak számító Shop-Stop ne az extrém korhatáros, tehát szinte forgalmazhatatlan filmek kategóriájába kerüljön.

Az egyik legjelentősebb amerikai szerzői filmesként számontartott Anderson új művével nem hazudtolja meg magát, mert az opusz rövid összefoglalója így hangzik: a romantikus drámai sci-fi vígjáték „költői merengés az élet értelméről”. Az Asteroid City egyébként is misztikus feladványnak tűnik, mert nehéz elképzelni, hogyan fért bele kétórányi filmidőbe vagy kéttucatnyi húzónév. A teljesség igénye nélkül: Margot Robbie, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody és Liev Schreiber.

A történet 1955-ben játszódik egy képzeletbeli sivatagi kisvárosban, ahol diákok és szüleik vidám csillagvizsgáló gyűlésre sereglenek össze, ám az éjszaka folyamán sorsfordító esemény következik be.

Az Asteroid City szerepel az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában. A hétszeres Oscar-jelölt Anderson egyik legkedveltebb filmje A Grand Budapest Hotel, amely négy Oscart nyert, ő maga két jelölést kapott érte (legjobb rendező, legjobb forgatókönyvíró).

(Asteroid City – hazai bemutató:2023. június 8.)

Forrás UIP

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu