Zelda: Tears of the Kingdom: kiderült, hogy működik Link új képessége – a rajongók már alig bírnak magukkal!

A Nintendo egy rövid videóban mutatja be, hogyan tesztelték a fejlesztők az Ultrahand képességet a hamarosan megjelenő The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom játékban. Közben egyes rajongók már 72 órával a megjelenés előtt sorban álltak…

 

 

A Nintendo nemrég mutatott be néhány korai tesztfelvételt, amelyeken az látható, hogyan próbálták ki a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Ultrahand képességét. A képesség lehetővé teszi Link számára, hogy építményeket és járműveket építsen és irányítson. Ez az új játék egyik legkiemelkedőbb újdonsága.

A legtöbb Zelda-játék nem közvetlenül ott folytatja, ahol az előző játék abbahagyta. A Tears of the Kingdom azonban a The Legend of Zelda viszonylag kevés közvetlen folytatásának egyike, olyan játékok mellett, mint a Link’s Awakening és a Majora’s Mask.

Az új játék néhány évvel a Breath of the Wild eseményei után veszi fel a fonalat. Ganondorf ismét visszatér Hyrule-ba. A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom több új mechanikát is tartalmaz, amelyeket a játékosok kipróbálhatnak, amint a játék május 12-én megjelenik. (A mi tesztünk azonban már ma 14:00 után olvasható lesz, szóval ha érdekel, feltétlenül nézz vissza theGeek-re délután!)

Úgy tűnik azonban, hogy valaki a fejlesztőcsapatból véletlenül idő előtt tett ki egy fejlesztési videót. Ebben a játék korai változatának egy klipje látható. A videót egy Emotional-Ad-1188 nevű, sasszemű Reddit-felhasználó szúrta ki, aki megosztotta a linkjét a játék subredditjén.

A videón látható, ahogy Link az Ultrahand segítségével egy pár, a játékosok által készített járművet hajt meg. Az első lényegében egy autó, amely négy nagy fogaskerékből áll. Ezek egy kőlaphoz vannak rögzítve. A videó hamarosan átvág ugyanerre az autóra, amelyet most egy mágikus ágyúval szereltek fel. Miközben a jármű a hídon gurul, Link az Ultrahanddal elsüti az ágyút, és egy lövedéket lő ki egy bizonyos távolságra előre. Egy második vágás az utolsó jelenethez viszi a nézőket, ahol Link egy kézzel készített, két lapátkerékkel ellátott csónakon áll.

 

Csúcson a Tears of the Kingdom hype-vonat

 

Néhány Zelda-rajongó annyira szeretne játszani a Tears of the Kingdommal, hogy három teljes napig táboroznak, hogy a megjelenés napján korán megkaparinthassák a játékot

Egy Zelda-rajongó, aki OfficialCND néven fut a Twitteren, 72 órával a játék megjelenése előtt táborozik. A rajongó egy képet posztolt magáról a Nintendo New York-i Rockefeller Plazában lévő sorban állásról. Láthatóan ő is egyike a sokaknak, akik készek a fáradtsággal és a hátfájással megküzdeni azért, hogy az elsők között segíthessenek Linknek megtenni első lépéseit az új kalandban. OfficialCND írta:

„Ma délelőtt 10 órától péntek délelőtt 10 óráig = 72 teljes óra. Ez lesz a leghosszabb várakozás, amit valaha is vártam anélkül, hogy elhagytam volna a sort.”

Az alkalmi játékosok számára a várakozási idő túlzottnak tűnhet. Elvégre azok, akik minél előbb játszani akarnak a Tears of the Kingdommal, a Nintendo szerint már május 11-én, csütörtökön este 21 órától (PT) elindíthatják a digitális verziót. De az emberek még mindig szeretik a fizikai adathordozókat. Különösen a nagyon várt címek esetében. A fizikai kiadásra való várakozás pedig lehetővé teszi a játékosok számára a közösség érzését a többi rajongóval való együttlét révén, és türelmetlenül várják a lehetőséget, hogy saját példányt szerezzenek.

Ráadásul a Nintendo NY előtt várakozók közül néhányan talán már előre feltöltötték a Tears of the Kingdom digitális változatát, és magukkal hozták a Switch-et, hogy csütörtök este játszhassanak vele. Így az első élményük a játékkal egy közösségi élmény lehet a körülöttük állomásozó hardcore rajongókkal.

Forrás: Reddit, Twitter

Totk very early development footage
by u/Emotional-Ad-1188 in tearsofthekingdom

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu