Több országban is elérhető az új funkciókkal felvértezett Google Bard

TECH HÍREK – Magyarországon még nem érhető el a szolgáltatás (pedig két böngészőből is ellenőriztük), így ez is kimutatja, hogy az állampárt „tevékenysége” is közrejátszott abban, hogy a több mint 180 országba és régióba nem tartozunk bele.

 

Az Alphabet, a Google anyacége nyilvánvalóan igyekszik mindent bevetni, hogy utol tudja érni az OpenAI ChatGPT-jét (igaz, ezzel morális határokat feszeget a cég, ahogy erről nemrég írtunk). A cég bejelentésében újdonságokat hallhatunk a mesterséges intelligenciájukról, a Google Bardról, amit átvittek a PaLM 2-re, ami egy nagyobb tudású, méretesebb nyelvi modell, így indokolni is tud a Bard, összetettebb matematikai feladatokat is meg tud oldani, vagy akár programkódot is alkothat velünk.

A várólista is meg lett szüntetve, így a több országban és régióban való elérhetőség mellett várni sem kell rá (nekünk igen, hacsak nem itt is kényszerből Google Chrome-ot igényel, ahogy anno a már meghalt Stadia is). Többnyire angolul működik a Bard, de a japán és koreai nyelv is már be lett izzítva. A tervek szerint negyven további nyelvet is támogatni fog a mesterséges intelligencia. A válaszokban vizuálisabbá válik: összett kérdéseinkre képeket is kaphatunk (például ha megkérdezzük New Orleans látványosságait, meg is mutatja nekünk). Mi is képeket adhatunk a parancsainkhoz.

A Bard megnevezi forrásait, sötét témát és exportálási gombot is kap, ami a fejlesztőknek segít majd a kód futtatásában. A Google integrálni fogja az Adobe Firefly-ba is, amivel az alkotó mesterséges intelligencia-képességek jóvoltából remek dizájnokat is kaphatunk, így a kreatívabb elmék (tervezők, grafikus művészek) ihletet kaphatnak, ha nem csak egy az egyben alkalmazzák, amit a mesterséges intelligencia létrehozott nekik.

Továbbra is olyan érzésünk van, hogy a Google most mindent erre a lapra tett fel, mert mostanában a mesterséges intelligencia sokkal komolyabb technológiai fejleménynek tűnik, mint ami korábban a metaverzum volt (és emellett a Facebook anyacége, a Meta továbbra is kitart…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu