John Wick 5.: Most akkor végül is elkészül?! Új információk az ötödik részről!

MOZI HÍREK – A sorozat rendezője, Chad Stahelski, kétségbe vonja, hogy az ötödik rész elkészülhet, annak ellenére, hogy a Lionsgate nyomást gyakorol a további folytatásra. Figyelem: a John Wick: 4. rész SPOILEREK következnek!

 

Korábban Chad Stahelski nyitottnak mutatkozott egy újabb epizód elkészítésére, de most úgy tűnik, hogy mégsem kerülhet sor a John Wick 5-re. A Keanu Reeves főszereplésével készült sorozat legnagyobb története a John Wick: 4. részben volt látható, amelyben a főhős a Marquis de Gramont-tal vívott magas tétekkel járó párbaj során találta meg a szabadság útját a High Table-től. Bár sikerült legyőzni Bill Skarsgård karakterét, a film azzal ér véget, hogy Reeves azonos nevű bérgyilkosa meghal és a felesége mellett temetik el.

A közelmúltban a The Direct-nek adott interjúban Stahelski-t ismét megkérdezték a John Wick 5 esélyeiről. A rendező korábban már kifejtette, hogy szeretne egy kis szünetet a lehetséges folytatás előtt, ám úgy tűnik, most végül úgy döntött, hogy mégsem lesz ötödik rész, mert úgy érzi, hogy ő és Reeves „lezárták” a történetet. Stahelski ezt magyarázta:

„A valódi kérdés az, hogy nem azt kérdezed magadtól, ‘Akarom-e?’ Igen, nem bánnám, ha megcsinálnám. Mindent kiadtunk magunkból a John Wick 4-ben, és úgy érezzük, hogy lezártuk a kört. Úgy érezzük, hogy befejeztük. Szóval úgy érezzük, hogy ‘Tudod, ez egy jó módja volt a korábbi három film és a negyedik lezárásának, és valami kielégítőt és szórakoztatót nyújtott.’ Jelenleg, ha pisztolyt tartanál a fejemhez, akkor inkább lőj le. Nagyon könnyű lenne ismétlődni. A trükk az, hogyan ismételjük meg a dolgokat egyéniséggel. Hogyan viszed bele a saját stílusodat vagy hatásodat abba, ami nyilvánvalóan már háromszor el lett készítve?”

A John Wick 5 először a John Wick: 4. rész bejelentésével együtt került szóba, a folytatásokat eredetileg egymás után tervezték forgatni, ám a világjárvány és Reeves A Mátrix feltámadása miatt a tervek megváltoztak. Stahelski később a Screen Rant-nek elmondta, hogy ez a terv azért is került le a napirendről, mert ő és a stáb nem voltak biztosak abban, hogyan készítsenek egymást követő folytatásokat anélkül, hogy csökkenne a minőség.

Érdekességképpen Stahelski a negyedik rész bemutatása után nyitottabbnak tűnt a John Wick 5 lehetőségére, és kijelentette, hogy ő és Reeves soha nem mondanák, hogy „vége” a sorozatnak. Reeves külön-külön is megerősítette ezt az érzést, azt mondta, hogy soha nem szabad azt mondani, hogy „soha”, de hozzátette, hogy csak akkor térne vissza egy újabb filmre, ha Stahelski rendezné, és ha a történet értelmes lenne.

Bár a közönség szeretné, ha a sorozat folytatódna, a John Wick 5 megvalósulásának kérdése a 4. rész érzelemmel teli befejezése után megosztóvá vált. Tekintettel arra, hogy Wick a film végén elérte a békét a halálával, érthető, hogy néhányan nem szeretnék, ha visszatérne, bár a hátralévő háttértörténetek és a közelgő Ballerina-film miatt mások mindig reménykednek abban, hogy Reeves újra nyeregbe száll egy újabb kalandra.

 

Forrás: The Direct

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu