A metaverzum megerősítheti a világgazdaságot, állítja egy tanulmány

TECH HÍREK – Már a címen is fel lehet hangosan röhögni, de a felszín mögött további kacagásra van indok.

 

A Deloitte készítette a tanulmányt, ami arról beszél, hogy a metaverzumban ott rejlik a potenciál, hogy az Egyesült Államok GDP-jét (a bruttó hazai terméket) 2035-re feljebb tudja tolni kb. 2,4%-kal. Ez pénzben kb. 700 milliárd dollárt jelent. Ebbe nem csak az átlagos videojátékos VR és AR szórakoztatást vették bele, hanem a gyártást, az orvosi, és a védelmi célokra szánt használatot is. A Mark Zuckerberg vezette Meta szerint az Egyesült Államok jó pozícióban van, hogy a metaverzum potenciálját kihasználja, és vezesse annak nemzetközi fejlesztését. A Meta írása több jelentést is idéz, így az is olvasható, hogy az Európai Unió 2035-re 538,29 milliárd dollárral növelheti gazdasági lehetőségeit, ha a Meta termékeit használja, és ez a GDP 1,3-2,4%-ának felel meg. Kanada esetében 33,86 milliárd dollárral járulhat hozzá a metaverzum a gazdasághoz ugyanebben az időszakban. A teljes világot lefedve 3,6 billió dollárt jelent évente.

A kisbetűs részt is érdemes elolvasni, ugyanis a nemzetközi jelentésre vonatkozó becslés nem veszi számításba a Föld lakosságának növekedését (pedig annak éppen csökkennie kellene, ahogy hazánkban is, hiába a jobban teljesít duma), így emiatt alulbecsülhetik a metaverzum GDP-hez való hozzájárulást.  Az előrejelzésük szerint a metaverzumot körülvevő VR- és AR-technológiák tizenkét éven belül lehagyják a mobiltelefonokat, így azok nem lesznek az elsődleges számítási platformok. Ehhez mi hozzátennénk, hogy a technológiai fejlődést nem lehet ennyire előrejelezni, mert ki tudja, mi jut el a nyilvánosság elé addig.

Akkor jöjjön a poén. Szóval a Deloitte tanulmánya (ami mintha teljes mértékben elszakadt volna a valóságtól, mert mintha a mesterséges intelligenciáról egyetlen betű nem szólt volna…) azt mondja, hogy a metaverzum igenis hasznos tud lenni a gazdaságnak. Csakhogy a tanulmányt a Meta fizette. Emiatt pedig nem nagyon tudjuk komolyan venni, amiről beszélnek. Ez olyan, amikor az állampárt döngeti a mellét valamire, ami nyilvánvalóan nem igaz.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu