A kritikusok szerették az Evil Dead Rise-t, de vajon kasszasiker is lett?

MOZI HÍREK – Az Evil Dead Rise tízszer annyit keresett a nyitóhétvégéjén, mint az eredeti film összesen. A horrorrajongók imádták Alyssa Sutherland alakítását a véres és vicces folytatásban.

 

Az Evil Dead Rise a híres Evil Dead sorozat ötödik része, amely 10 év után tér vissza a vászonra. A film egy új szereplőgárdát mutat be, akik egy elhagyatott toronyházban találkoznak a gonosz erőkkel. Alyssa Sutherland játssza a főszereplőt, Jessicát, aki egyedül neveli két gyerekét, és megpróbálja túlélni a rémálomszerű éjszakát.

A film április 21-én debütált a mozikban, és óriási sikert aratott. A Deadline szerint az Evil Dead Rise 23,5 millió dollárt keresett a nyitóhétvégéjén, ami majdnem tízszer annyi, mint az eredeti film, az Evil Dead teljes bevételének 2,4 millió dollárja. Ha inflációval számolunk, az első film kb. 8 millió dollárt érne ma, de az Evil Dead Rise így is messze felülmúlja ezt az összeget. A különbség mutatja, hogy mennyire népszerűvé vált az Evil Dead franchise az elmúlt évtizedekben.

A film nemcsak anyagilag volt sikeres, hanem kritikailag is. A Rotten Tomatoes oldalon a kritikusok 82%-a, a közönség 88%-a adott pozitív értékelést az Evil Dead Rise-nak. A filmet dicsérték a látványos akcióért, a humorért és a hűségért az eredeti sorozathoz. Alyssa Sutherland alakítása is elismerést kapott, mint egy erős és szimpatikus főhős.

Az Evil Dead Rise tehát egy nagy dobás volt a horror műfajban, amely új életet lehelt az Evil Dead franchise-ba. A kérdés azonban az, hogy lesz-e folytatása? Bruce Campbell, az eredeti sorozat sztárja és producerje azt nyilatkozta, hogy ha az Evil Dead Rise sikeres lesz, akkor terveznek további filmeket készíteni. Emellett azt is elmondta, hogy egy Evil Dead bibliát hoztak létre a jövőbeli alkotók számára, hogy egységes irányvonalat tartsanak. Tehát van remény arra, hogy még több véres és vicces horrorfilmet láthatunk ebben a sorozatban.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu