Egy „woke-propaganda” elleni sci-fi kiállítás sztárvendége lesz John Carmack

A DOOM társalkotója (aki nemrég a Meta alá tartozó Oculustól is távozott) egy olyan rendezvényen vesz részt, ami nem mindenkinek nyerte el tetszését.

 

John Carmack ezt tweetelte: „Idén is ott leszek a basedcon.com-on. Három szerzőtől már olvastam könyvet, és három szerzővel twitter-interakcióban voltam (azóta többel is!), de tavaly nem voltam biztos benne, hogy mire számítsak. Jó volt, olyan alulról szerveződő módon, ami a régi Space Access napokra emlékeztetett. Tavaly úgy volt, hogy csak egy átlagos résztvevőként/rajongóként jelenek meg, de Rob [feltehetően a BasedCon alapítója, Robert Kroese] rávett, hogy vegyek részt egy előadáson és néhány panelen, és nagyon élveztem.”

A rendezvény weboldala szerint a BasedCon egyik ideologiát sem igyekszik hirdetni, miközben azt az álláspontot képviseli, hogy a férfiak nem szülhetnek, a fegyverek nem ölnek embereket (más emberek teszik azt), egy magzat is egy emberi kény, a szocializmus mindenhol megbukott, ahol ki lett próbálva, illetve a fehér emberek elleni diszkrimináció rasszizmusnak számít. A site szerint a sci-fi rendezvények régen nagyon szórakoztatóak voltak, de az utóbbi években autoriter bunkók kisebb köre uralta őket, és ők szociális igazsági dogmákat terjesztő műsorokká változtatták ezeket.

„Ha azt hiszed, hogy egy bizonyos bőrszínnel rendelkező emberek nem lehetnek rasszisták, vagy elvárod, hogy az emberek kitalált nemeket/névmásokat használjanak, amikor rólad beszélnek, akkor talán érdemes lenne egy valóságellenőrzést végezned, mielőtt a BasedConra jössz,” írja még a site. Carmackről eddig is köztudott volt, hogy libertárius elvekre hajlamos (például szerinte az elfogadott, ha valaki önerőből lesz milliárdos), és eddig nem nagyon törődött vele a közönség, mert eddig is kissé furcsának tartották, de a DOOM és a Quake alkotójaképp sosem volt kereszttűzben, ám most több rajongójánál is betelt a pohár.

Volt, akinek feltűnt, hogy a BasedCon nem tüntette fel, hogy pontosan hol lesz megrendezve (egy hotelben a Michigan államban található Grand Rapidsben), mégpedig „biztonsági okok” miatt, és aki nem regisztrál, így nem is tudja meg a pontos lokációt…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu