Jim Ryan: kizárt, hogy egy PC-s port ne késleltetve jelenjen meg!

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója hallani sem akar arról, hogy egy AAA játék ugyanakkor jelenjen meg PlayStation 5-re és PC-re.

 

Ryan a Famitsunak adott interjúban több dologról is beszélt. Megemlítette, hogy remek exkluzívok készülnek (június 22-én jön a Final Fantasy XVI, talán szeptemberben a Marvel’s Spider-Man 2, amiről Ryan elmondta, hogy kompromisszumoktól mentes, „gyönyörű élményt” kínáló játék lesz, továbbá jövőre érkezik a Koei Tecmótól a Rise of the Ronin), majd kiemelte, hogy a PlayStation 5-exkluzívok számát úgy kívánja megnövelni, hogy azok PC-s portjai csak később jöhetnek, és akár 2-3 évet is meg fognak váratni minket, mire kiadják a konverziót!

„Teljesen megértjük a PlayStation 5-exkluzív címek fontosságát is. Ahogy korábban említettem, a PlayStation Studios fő feladata, hogy az emberek élvezzék a játékélményt a legújabb PlayStationön. Növeljük a PS5-exkluzív címek számát, a PC-s verziók megjelenését pedig eltoljuk. Gyakran van alkalmam megkérdezni a játékrajongók véleményét, és amikor a [PC-s port] késleltetéséről kérdezem őket, azt mondják, hogy a PC-s verzió két-három évvel a PlayStationös verzió megjelenése után történő árusítását kedvezően fogadnák,” mondja Ryan.

Először is, ki a fenét kérdezett meg erről? Másodszor, legutóbb a Housemarque-tól a Returnalnak kevesebb mint két év kellett. Harmadszor, Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője októberben azt mondta, hogy minimum egy év lesz a konzolos és PC-s verzió között. Úgyhogy amit Ryan mond, egyfajta irányelv-változtatásra sugall, és ez azt jelenti, hogy egyszerűen nem tartja a PC-s eladásokat megfelelőnek, így egyfajta büntetésképp eltolják a portolást. Ha így nem tolják el a portolást (a la The Last of Us Part I…), akkor talán jó lesz így is.

A Ghost of Tsushimából Ryan szerint már több mint 1 milliót adtak el Japánban, ami azt jelenti, hogy a Sucker Punch, azaz egy külföldi stúdió által feljesztett játék elnyerta az ottani játékosok szívét (ami történelmileg a mongol invázió során játszódik). Megemlítette a PlayStation VR2-t is: „A PlayStation VR2 még csak most jelent meg, így talán még korai lenne megítélni a népszerűségét, de örömmel látjuk a felhasználók és a média számos pozitív reakcióját. Továbbra is törekedni fogunk arra, hogy azok, akik megvásárolják a PSVR2-t, sokáig élvezhessék azt, és mi is biztosítsuk a nyereségünket.” Tehát a headset ára nem fog csökkenni. Ryan szerint több mint 40 játék jelent meg rá a nyitó időszakban, és sokkal több jön 2023-ban és azon túl is.

A PC-s komment azért megosztó tőle. Már megint (ebben sajnos Ryan „tehetséges”).

Forrás: WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu