Nevetségesen gyorsan merül le a Project Q akkumulátora is?

A Sony-nak mintha rákfenéje lenne az, hogy a termékei gyenge akkumulátorral, vagy átlag alatti használati idővel rendelkeznek…

 

A DualSense, a PlayStation 5 kontrollere gyorsan lemerül. A DualSense Edge, a PlayStation 5 drágább, „elit” kontrollere még gyorsabban igényli, hogy feltöltsük annak akkumulátorát. Ezt a vicces és eközben szomorú trendet követheti a Project Q is. Aki nem tudná, mi is ez, íme egy kis emlékeztető a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójától, Jim Ryantől: „A Project Q egy idén megjelenő készülék, amely lehetővé teszi, hogy a PlayStation 5-re telepített bármely kompatibilis játékkal játszhass a Remote Play segítségével Wi-Fi-n keresztül. A 8 hüvelykes LCD-képernyő élénk, akár 1080p felbontásra is képes 60 FPS frame rate-tel, így a készülék éles képi megjelenítést és zökkenőmentes játékmenetet biztosít a PlayStation 5-ről streamelve, amikor távol vagy a tévétől. A DualSense vezeték nélküli kontroller összes gombja és funkciója (beleértve az adaptív ravaszokat és a haptikus visszajelzést) megtalálható az eszközön.”

Maga a tény, hogy csak Remote Play-re alkalmazható a 2023 vége felé megjelenő kütyü, felvet pár kérdést, mert a Steam Deck sikeres, és az ASUS ROG Ally is ígéretes (igaz, teljesítménye nem mindenhol kifinomult), és azokon helyileg is lehet játszani, nem csak a konzolunkról streamelve. Ebből joggal gondolhatnánk, hogy a handheld egészen sokáig használható lesz, mielőtt lemerülne az eleme. Tom Henderson az Insider-Gamingen (ő korábban helyesen szivárogtatott a készülékről!) azt írja, hogy mindössze 3-4 órát lehet használni, mielőtt töltőre kéne csatlakoztatni. Ha ez igaz, akkor nevetséges, és fel kell tennünk a kérdést, hogy a Sony miért spórol az akkumulátoron…

Eközben a ResetEra fórumon a korábban kifejezetten megbízhatónak nevezhető The Snitch azt írta, hogy júliusban egy, még be nem jelentett AAA PlayStation-játék jelenik meg PC-re. Ghost of Tsushima? Ratchet & Clank: Rift Apart? Horizon II: Forbidden West? God of War: Ragnarök? Talán ezek. A Gran Turismo 7-ben kétkedünk.

Mindez persze nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu