Ryan Gosling akcióvígjátékban kaszkadőrködik

MOZI HÍREK – Játszott már kaszkadőrt Ryan Gosling a Drive – Gázt! című drámában, és hamarosan megint ilyen szerepben láthatjuk, ám most akcióvígjáték a műfaj.

 

The Fall Guy kaszkadőrét az exe (Emily Blunt) arra kéri, dolgozzon első rendezésében, ami egy sivatagi akciófilm, ám a produkció meglehetősen kellemetlen sztárja (Aaron Taylor-Johnson) eltűnik, és hősünk kénytelen a való életben is akcióba lendülni. Nem kell attól tartani, hogy langyos csihipuhival fognak traktálni minket, mert a rendező az a David Leitch, aki maga is kaszkadőr volt eredetileg, így a saját bőrén tanulta meg, mi fán terem az igazán ütős akciófilm. Tudását olyan kirobbanó sikerekkel bizonyította, mint a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, az Atomszőke és a John Wick. A The Fall Guy nem mulasztja el a lehetőséget, hogy ha már úgyis egy filmforgatás kulisszái mögé vezeti a nézőt, jól meg ne fricskázza Hollywoodot. Ám a produkció egyben tiszteleg is az álomgyár teljesítménye előtt, különös tekintettel ritkán emlegetett napszámosai, a kaszkadőrök munkájára.

„David tudja, mit és hogyan kell elmesélni a kaszakadőrökről – mondta Kelly McCormick producer a Collidernek. – Rengeteg valódi kaszkadőrmutatvány van a filmben, trükkök nélkül, ezzel fejezzük ki megbecsülésünket a kaszkadőrök és általában mindenki iránt, aki szinte névtelenül hozzájárul ahhoz, hogy egy filmből szórakoztató mozilátványosság legyen.”

A felállás egyébként ismerős lehet az amerikai nézőknek, mert a nyolcvanas évek elején öt évig futott a The Fall Guy című sorozat, amelyben a kaszkadőr hős (Lee Majors) két forgatás között fejvadászként tevékenykedik. A széria a korszak sztenderdjeihez képes magas költségvetéssel és nagy mesterségbeli tudással készült, ezért ma is bátran nézhető.

(The Fall Guy – hazai bemutató: 2024. február 29.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu