Alan Wake 2: a Remedy nem akar lemezes kiadást, a THQ Nordic igen!

A finn stúdió nem tervezett úgy, hogy a játékból bolti kiadás is legyen, de az Embracer Group alá tartozó THQ Nordic szeretné, ha lenne.

 

A PlayStation Showcase során láthattuk komolyabban működésben az Alan Wake 2-t, csakhogy ugyanekkor megtudtuk, hogy a játék csak digitálisan (PlayStation Store, Microsoft Store, Epic Games Store) lesz elérhető, holott költségvetése, koncepciója és ára is AAA kategóriájúvá teszi, emiatt pedig felettébb szokatlan, hogy a Remedy Entertainment (vagy esetleg a játékot finanszírozó és kiadó Epic Games?) így döntött.

Viszont nem csak a rajongók szeretnék, ha lenne lemezes kiadás (és talán PC-n is, nem csak PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen!), hanem a THQ Nordic is. A cég a Twitteren kb. ezt írta: „Mi voltunk felelősek az első Alan Wake lemezes kiadásáért PC-n, ha elfelejtettétek volna. És csak azért, mert EGY ember (vagy cég) nem szereti a lemezes kiadást, sokan vannak, akik pedig igen. Gondolkodjatok el rajta. Szeretnénk úja megcsinálni! Bezárulna a kör, satöbbi.” És mivel a THQ Nordic bécsi központú, azaz német nyelvterületű, pont arrafelé van nagyobb kereslet a lemezes játékok iránt…

A Remedy Enterainment még nem reagált a THQ Nordic javaslatára, de akármi is lesz, jogilag ki kell bogozni az egészet. Az Epic Gamesnek is van beleszólása a lemezes kiadásba, de eközben érdemes felvetni, hogy a Remedy miért utasította el a Blu-rayes változatot az Alan Wake 2-ből: „Ennek számos oka van. Egyrészt sokan áttértek a kizárólag digitális használatra. A Sony PlayStation 5-öt lemezmeghajtó nélkül is meg lehet vásárolni, a Microsoft Xbox Series S konzolja pedig kizárólag digitális konzol. Nem ritka, hogy a modern játékokat kizárólag digitálisan adják ki. Másodszor az, hogy nincs lemezes kiadás, segít megtartani a játék árát 60 dolláron, a PC-s változatét pedig 50 dolláron.”

A Remedy magyarázata gyenge. A játék talán nem lesz az: az Alan Wake 2 október 17-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu