CD Projekt: „Nem vagyunk eladóak!”

A cég vezérigazgatója nyíltan kijelentette, hogy a lengyel cég nem tervezi, hogy valaki felvásárolja őket.

 

Kb. március óta lehet gyakrabban hallani, hogy a The Witcher és a Cyberpunk 2077 kapcsán ismerhető CD Projekt (innentől csak CDP) talán a Sony markában végezheti, hiszen nekik biztosan van még keretük további felvásárlásokra. Már 2015-ben is hallottuk, hogy az Electronic Arts szaglászott körülöttük, ám a CDP gyorsan lelőtte ezeket a pletykákat, és 2016-ban a cég „biztonsági lépéseket” tett, hogy ne legyen ellenséges felvásárlás (= amikor nem akarja egy cég igazgatósága a felvásárlási ajánlat elfogadását). Aztán tavaly is hallottunk pletkákat a felvásárlásról, miután a CDP egy nagyra törő éveken át tartó fejlesztési tervvel rukkolt elő.

Ekkor lépett le a társvezérigazgatói posztból Marcin Iwiński, és a minap említett pletyka annyira elterjedt, hogy maga a CDP is válaszolt! A Twitteren a CD Projekt RED (a játékfejlesztő stúdiójuk, innentől őket CDPR-ként rövidítjük) PR-osa, Ola Sondej tagadta a Twitteren, hogy a Sony ajánlatott tett nekik, de a negyedéves üzleti jelentésük során a cég vezérigazgatója, Adam Kiciński is felhozta a felvásárlást: „Semmi sem változott. Megismétlem, amit egész évben mondtunk: a CD Projekt nem eladó. Függetlenek akarunk maradni. Úgy vélem, kiváló stratégiánk van (nem könnyű végrehajtani, az biztos), de nagyon izgalmas a saját utunkat követni.”

Megerősítették, hogy a The Witcher 3-ból több mint 50 millió példányt adtak el, és a franchise maga is több mint 75 millió értékesítésnél tart. Legutóbb tavaly áprilisban hallottunk eladási statisztikát: akkor a 40 milliós küszöböt lépte át Geralt, így egy év alatt 10 millió értékesítést összehozni úgy, hogy maga az alapjáték 2015-ben jelent meg, nagyon jó eredménynek számít. Végezetül az is hivatalos, hogy Geoff Keighley E3-pótlóján, a Summer Game Festen ott lesz a CDPR-től a Cyberpunk 2077 egyetlen kiegészítője, a Phantom Liberty.

Szóval a cég köszöni szépen, de jól van, és marad függetlennek.

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu