John Wick Tyler Rake ellen: vajon melyikük nyerne?! Bennfentes válaszolt a kérdésre!

MOZI HÍREK – Sam Hargrave, az Extraction 2 (A kimenekítés 2) rendezője elmagyarázza, hogy Chris Hemsworth Tyler Rake-je miért győzné le Keanu Reeves John Wick-jét egy az egy elleni harcban.

 

 

Sam Hargrave, az Extraction 2 (Tyler Rake: A kimenekítés 2) rendezője, Sam Hargrave elárulta, miért veszítene Keanu Reeves John Wick-je a Chris Hemsworth által alakított hőse ellen. A 2020-as első film sikere után Hemsworth zsoldosa visszatér a halálból az Extraction 2-ben, amelyben egy új célpontot kell megmentenie Kelet-Európában. A folytatás úgy tűnik, hogy az első filmhez képest felpörgeti az akciót, és a népszerű John Wick-franchise-hoz hasonló harci koreográfiákat mutat be.

Az Extraction 2 megjelenési dátuma előtt Hargrave-ot a Collidernek adott interjúban arról kérdezték, hogy szerinte ki nyerne egy Rake és Wick közötti harcban.

Talán nem meglepő, hogy a rendező Rake-et választja győztesnek. A John Wick: 4. felvonásban bekövetkezett jelentős fejleményre hivatkozik, mint döntő tényezőre. Nézd meg Hargrave magyarázatát alább:

„Ez minden idők legnagyobb kérdése. Úgy értem, ez nehéz, mert, tudod, én Tyler Rake karakterét kedvelem. Elveszem John Wick golyóálló ruháját, és Tyler Rake-nek adom. A fickó egy vagány, szóval nincs vita.”

„Nem egy – John Wick most már fogalom. Valakit John Wicknek hívni, ez nagy dolog. A saját filmjeiben is legenda a vásznon, és most már akcióikonként is legenda. Szóval nem, ez a csávó nem adja fel harc nélkül, de a negyedik film bebizonyítja, hogy fel tudja adni! És bebizonyítottuk, hogy a mi emberünket meg lehet ölni és vissza lehet hozni a halálból, szóval meg kell adni Tyler Rake-nek. Hosszú, kemény harc lesz, az biztos, de szerintem Tyler Rake-re kell szavazni.”

 

Vajon Tyler Rake tényleg győznhetne John Wick ellen?

 

Mindig nehéz összehasonlítani két kitalált karakter relatív erőszintjét különböző univerzumokban. Ám van néhány rideg, kemény számadat, ami fényt deríthet arra, hogy ki győzne valójában. Ilyen pl. az egyes karakterek gyilkosságainak száma. Az első John Wickben Reeves bérgyilkosa 77 embert öl meg. Ehhez képest Rake 183 embert öl meg az Extraction eseményei során.

Fontos azonban megjegyezni, hogy Wick minden egyes folytatásban több rosszfiút öl meg: a John Wick: 4. felvonásban a holttestek száma 140 körül van.

A franchise mind a négy filmje alatt Wick már 439 embert ölt meg. Ez átlagosan 109-et jelent filmenként, ami azonban még mindig elmarad a Rake 183-as értékétől.

Rendben, a gyilkosságok számát tekintve Rake győzhet. Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Wick sokkal több évnyi tapasztalattal rendelkezik, amit ő hozhatja előnyös helyzetbe. A karakter következetesen legyőzi a nála fiatalabbakat és agilisabbakat. Hargrave Wick látszólagos halálát is fontos tényezőként említi a döntésében. Azonban a John Wick 5. részének bejelentésével úgy tűnik, hogy Reeves bérgyilkosának van érzéke ahhoz, hogy visszatérjen a halálból, akárcsak Rake az Extraction 2-ben.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu