Harrison Ford nem volt hajlandó kaszkadőri segítséget elfogadni az Indy 5 forgatásán?!

MOZI HÍREK – Nemrég Harrison Ford elmesélt egy vicces történetet arról, hogy azért utasította vissza a kaszkadőri segítséget az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmben, mert úgy akart kinézni, mint egy öregember.

 

 

Harrison Ford felidézte, hogy visszautasította a kaszkadőrsegítséget, és magáévá tette öregkorát az Indiana Jones és a sors tárcsája forgatásán. 80 évesen Ford visszatér az ötödik és egyben utolsó kalandhoz a névadó régész szerepében.

A film számos akciójelenetének egyikében – ahogy az Indiana Jones 5 trailerében is látható – Ford egy lovon lovagol végig a metrón és Manhattan utcáin az 1969-es Holdra-szállást ünneplő hatalmas felvonuláson.

Az Esquire-nek adott új interjújában Ford felidézett egy vicces pillanatot. Amikor befejezte a jelenet forgatását, és érezte, hogy három kaszkadőr kiszúrja őt, amikor leszállt a lóról, amire Ford élénken reagált. Alább olvasható, hogyan emlékezett vissza az esetre:

„Azt gondoltam: >>Mi a f*sz?<< Mintha taperálnának. Lenézek, és három kaszkadőr állt ott, hogy biztosak legyenek benne, hogy nem estem le a kengyelről. Azt mondták: >>Ó, mi csak féltünk, mert azt hittük, tudod, és bah bah bah bah bah<<. Én meg azt mondtam, >>Hagyjatok békén… Hagyjatok békén, én egy öregember vagyok, aki leszáll a lóról, és azt akarom, hogy így nézzen ki!<<„

 

Hogyan kezeli az Indiana Jones és a sors tárcsája Harrison Ford idős korát?

 

Azon túl, hogy szórakoztató, Ford anekdotája biztosítja, hogy a filmben felvállalja idős korát. Igyekszik előnyt kovácsolni belőle, ahelyett, hogy visszariadna tőle, vagy megpróbálná elrejteni. Ugyanebből az okból kifolyólag Ford ragaszkodott ahhoz, hogy a filmben legyen egy póló nélküli jelenete, mondván: „Az én ötletem volt, hogy alsóneműben, üres pohárral a kezemben ébredjek”.

Ford korábban elárulta, hogy az Indiana Jones 5-ben kivágták a korával kapcsolatos vicceket, hogy a nézők jobban élvezhessék az utolsó kalandot olcsó vénemberes poénok nélkül.

Ford idős kora legalább egyszer problémát jelentett az Indiana Jones 5 forgatása során. Ugyanis egy Mads Mikkelsennel való harcjelenet során megsérült a válla. A forgatás két hétre leállt, Ford pedig további hat hetet hagyott ki a forgatásból. Az évek során Ford számos sérülésére utalva így nyilatkozott: „Arról vagyok ismert, hogy a filmeket leállítom, mert megsérülök, és ez nem olyasmi, amiről az ember szeretné, hogy ismert legyen. De hé, megesik a sz*r”. Nagyrészt ezek a sérülések az oka annak, hogy az Indiana Jones és a sors tárcsája lesz Ford utolsó kalandja.

Forrás: Esquire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu