The Last of Us: csalódás várhat a sorozat rajongóira?!

MOZI HÍREK – A The Last of Us sorozat showrunnerei, Craig Mazin és Neil Druckmann nagy terveket szövögetnek a második és harmadik évaddal kapcsolatban, de nem biztos, hogy a tervek valaha is beérnek…

 

 

A The Last of Us-t nem sokkal az első évad premierje után megújították a második évaddal. Bár a rajongók biztosak lehetnek benne, hogy előbb-utóbb jön egy második évad, lehet, hogy ez lesz az utolsó.

Craig Mazin és Neil Druckmann showrunnerek az első évad megjelenése után nyíltan beszéltek az HBO The Last of Us jövőjéről. Mindketten rámutattak, hogy a második játék – The Last of Us Part II – adaptálása több időt és pénzt igényel, mivel sokkal nagyobb, mint az első játék.

Arról is beszéltek, hogy hajlandóak egynél több évadot is igénybe venni a The Last of Us Part II eseményeinek adaptálására, Mazin pedig kifejezetten kijelentette, hogy tervezik, hogy még egy évadnál tovább folytatják a sorozatot.

Az HBO drámákért felelős vezetője, Francesca Orsi szerint ezeket a kijelentéseket nem szabad megerősítésnek venni. A Deadline-nak adott interjújában Orsi tisztázta, hogy nincs biztosíték arra, hogy a széria története egy harmadik évaddal is meghosszabbodik. „Szerintem Craig és Neil még mindig azon vannak, hogy kitalálják, hol lesz a vége” – mondta. „Hallottuk, hogy lesz egy harmadik évad ötlete a sorozatnak, de jelenleg évadról évadra haladunk. Egyelőre nincs garancia arra, hogy lesz 3. évad, de tudom, hogy mindkettőjüknek van elképzelése a 3. évadról. Hogy ez alkalmas-e arra, hogy több [évadot] csináljunk, azt még nem tudom.”

Orsi arról is beszélt, hogy a második évad késik az írósztrájk miatt. Egy pozitívabb hangvételű megjegyzéssel azért elkotyogott néhány információt a 2. évadról, mondván: „Csak annyit mondhatok, hogy nagyot lendít mind szórakoztató szempontból, a kattintásokkal kapcsolatban, de csak az árnyaltabb, összetettebb karakterdinamikát is a karaktereink, Joel, Ellie és azon túlmenően.” Az Ellie és Joel kapcsolatára vonatkozó kijelentése nem meglepően homályosan maradt.

Ez persze nem lehet újdonság a The Last of Us második részének rajongói számára, hiszen Joel és Ellie sokkal feszültebb kapcsolatban kezdi meg a játékot Joel első játék végén hozott döntései miatt.

Orsi kijelentései a harmadik évaddal kapcsolatban jó okkal hangzanak óvatosnak. Az írósztrájk miatt a 2. évad megjelenési dátuma máris 2025-re tolódott. Mivel Mazin és Druckmann nem kezdhet el írni semmit a sorozathoz, a már zöld utat kapott évadot bizonytalanság fenyegeti. Ez azt jelenti, hogy bár a The Last of Us 3. évada logikus következő lépésnek tűnhet, a 2. évaddal kapcsolatban még nem történt annyi előrelépés, hogy a 3. évad prioritást élvezzen.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu