A vállalati kapzsiságot parodizálta az Activision-Blizzard egyik fejlesztője a „pénzéhes kincsgoblinnal”, kegyetlen bosszút állt rajta a cég vezetősége!

Egy World of Warcraft író azt állítja, hogy a Blizzard kirúgta, miután felfedezték, hogy a MMORPG-ben vicceket írt egy zsákmánymanó szerepében, amelyek a vállalati kapzsiságot gúnyolták.

 

Eric Covington, a World of Warcraft küldetéscsapatának tagja volt, és a zsákmánymanókat írta meg, akik kincset ejtenek, ha legyőzik őket, de csak akkor, ha elkapják őket, mielőtt elmenekülnének egy varázskapun keresztül. A zsákmánymanók eredetileg a Diablo játékból származnak, de többször is feltűntek a World of Warcraftban, például a Diablo 20. évfordulós világeseményen 2017-ben, vagy mint “zsákmányszakértők”, akik egy Dragonflight frissítésben jelentek meg idén. A zsákmányszakértők különlegessége az volt, hogy volt egy történetileg megfelelő indokuk a nagyon videójátékos viselkedésükre: a Venture Co. felvásárlási osztályának tagjai voltak – egy goblin kereskedelmi kartell, amelyet a World of Warcraft korai napjaiban használtak a vállalati rosszindulat paródiázására.

Amikor Covington megírta a zsákmányszakértőket, olyan mondatokat adott nekik, mint “Újabb rekordnegyedév a bevétel szempontjából!” vagy “Nincs nyereségmegosztás!” anélkül, hogy sokat gondolkodott volna rajta. Egészen addig, amíg váratlanul kirúgták, annak ellenére, hogy majdnem kilenc éve dolgozott a Blizzardnál.

Covington azt állítja a Twitteren, hogy kirúgták “azért, mert valaki ránézett egy ártalmatlan viccre és látta benne a tükörképét”. Kísértésbe eshetünk, hogy átnézzük a párbeszédeket és megpróbáljuk kitalálni, hogy vajon melyik konkrét kifejezés okozhatta a bajt. Talán “Ideje visszamenni az irodába!” Vagy “Úgy néz ki, újabb jachtot veszek magamnak!” esetleg?

Covington azt is mondja, hogy “gondoskodtak róla, hogy még a hónap vége előtt kirúgjanak, teljes tudatában annak, hogy a juttatások a következő napon lejárnak”. A dolog különösen furcsa azért is, mert Covington szerint valaki, aki elég magasan állt ahhoz, hogy kirúgja őt, nem volt rajongója a vicceknek, de a marketingcsapat igen. Ők továbbra is használták poénból a zsákmányszakértők mondatait, amint tipikusan kapzsi dolgokat mondanak, mint “Én láttam először!” vagy “Ezt nevezzük életköltség-növelésnek!” a promóciós tweetekben még azután is, hogy őt kirakták az ajtón.

Covington azt mondja, hogy “szívesen és megértően” segített volna kicserélni azokat a sorokat, amelyek problémát okoztak, ha megkérték volna rá, de nem adtak neki erre lehetőséget. “A felmondás utáni e-mail levelezésemben fellebbeztem a döntésük ellen egy egész listányi bizonyíték alapján, beleértve azt a tényt is, hogy a tartalmat át kellett nézni és jóvá kellett hagyni ahhoz, hogy eljusson a közösségi média fiókra, és nem találtak semmi problémát.”

Eközben az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick azt mondja, hogy minden rendben van a Blizzardnál valójában, és az ellenkező állításokat egy “agresszív munkásmozgalom” találta ki, amely megpróbálta “destabilizálni a céget”. Azt nem erősítették meg a hírek, hogy Kotickot utoljára egy menekülő portálon keresztül ugrani látták egy zsákot a vállán.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu