Még több játékot veszít az Xbox Game Pass, mint amit a Microsoft bejelentett!

Kissé trükközik a redmondi cég, mert nem csak hat játék búcsúzik a szolgáltatástól.

 

Bár a Microsoft mindig is közli, hogy hamarosan melyik címek távoznak az előfizetéses szolgáltatásról (és ebből a Sony is tanulhatna, mert bizony ők nem hajlamosak ilyesmire…), most ők is kissé csalnak, ugyanis június során olyan játékok is kilépnek az Xbox Game Passról, amikről nem közölte a cég, hogy lelépésre készülnének. Júniusban rengeteg játék megállapodása jár le, de legalább a Microsoft transzparensen áll hozzá az ügyhöz. Többnyire.

Május végén távozott az Evil Genius 2: World Domination, az Europa Universalid 4, a Floppy Knights, a Lawnmowing Simulator, illeve az EA Playen keresztül elérhető FIFA 21. Június 15-én eddig úgy gondoltuk, hogy hat játék lép le, de megduplázódott a lista, így egy tucat cím búcsúzik! Az eddig nem ismert hat cím: Among Us, Cricket 22, Generation Zero, Naraka: Bladepoint, The Hunter: Call of the Wild, illetve Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. Több közülük kifejezetten népszerű (az Among Us és a TMNT pláne), így távozásuk furcsa.

Egy kis emlékeztető, hogy 15-én eddig úgy tudtuk, hogy csak ezek lépnek ki: Bridge Constructor Portal, Chorus, Maneater, Mortal Shell, Serious Sam 4, illetve Total War: Three Kingdoms. A Microsoft nem adott indoklást arra, hogy végül miért dupla annyi címtől szabadul meg a szolgáltatásán, ami nem valami korrekt a cégtől. Legalább valamit mondani kellene, hogy elfelejtették, vagy valami ilyesmi. Érthető, hogy ha valami iránt nincs nagy érdeklődés, leveszik, hogy helyet adjon valami újnak, újabbnak, vagy népszerűbbnek, de azért ennél többet is várhatnánk a végtelen pénztárcájú Microsofttól, ami hajlamos lenne 68,7 milliárd dollárért megvenni az Activision Blizzard Kinget.

Reménykedjünk, hogy az E3-pótló Xbox Games Showcase-re, azaz június 11-ért több meglepetéssel készülnek, hogy az előfizetők is elismerően bólintsanak, de jobb realistának lenni: ez még lesz rosszabb is.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu