Kiszivárgott az Asus legújabb mini PC-je, benne az Intel új processzorával!

TECH HÍREK – Az Asus már biztosan az Intel egyik partnere lesz a 14. generációs Meteor Lake processzorok alkalmazásában.

 

A Twitteren bukkant fel az alábbi kép, ami bemutatja, hogy a PN64-E1 után az Asus már a PN65 nevű mini PC-t is megtervezte. Külsőre dizájnja egy fekete, textúrázott felületű, és nincsen változás az előző generációhoz képest. Van elülső I/O is a hátoldalán túl, így több dolgot lehet rá könnyebben csatlakoztatni. A gép elején egy USB 3.2 Type-C és két USB 3.2 Type-A csatlakozó van, és egy RGB jelző mutatja a PC állapotát (bekapcsolt, pihenő állapot, ilyesmi), hátulján egy USB 3.2 és két USB 2.0 csatlakozó van. Lesz ott még egy egyedi USB 3.2 Gen 2 port DisplayPort 1.4-gyel, mind egy Type-C csatlakozóba rakva. Így könnyedén rá lehet kötni a gépre a monitorunkat, egy egeret, egy billentyűzetet, egy fejhallgatót, egy külső SSD-t és a mobilunkat is tölthetjük.

A PN65 teljesítménye, megjelenési dátuma és árazása nem szivárgott még ki, ugyanis a rajta elvégzett benchmark teszteredmények nem jutottak ki az internetre, de kiindulópontként szolgálhat az, amit korábban már kiszivárogtattak a bennfentesek a mobil/hordozható/laptop (kinek mi tetszik) Intel Meteor Lake processzorok eredményeiről. A processzor fogyasztása mindössze 28W, ami a PN64-E1 készülékben látott Intel Core i7-13800H vagy i5-13600H processzorok 35W-os fogyasztásához képest jelentős előrelépésnek tekinthető. RAM-ból 4800 MHz-s helyett már 5600 MHz-s stickből tehetünk kettő max 32 GB-os modult a gépbe, viszont úgy tűnik, hogy Thunderbolt csatlakozót nem tervezett az Asus a PN65-ösre, amit talán egy-két hónapon belül be is jelent a cég.

A mini PC-s piac egyre versenyképesebb kezd lenni, és sok gyártó jelen van (Dell, HP, Intel, Apple, vagy akár az ASRock az AMD Ryzen 7000-es APU-t alkalmazó újgenerációs DeskMeetjével), és irodai használatra tényleg megfelelő megoldás egy ilyen készüléket beszerezni, hiszen nem foglalja a helyet, mégis elfogadható teljesítményt tud felmutatni.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu