Kojima lesz az Apple videojátékos erősítésének vezéregyénisége?

A WWDC 2023-on felbukkant a japán géniusz is, aki agyba-főbe dicsérte a Mac renderelési metódusát, majd bejelentette, hogy a Death Stranding jön az Apple készülékére…

 

Az Apple bejelentette a konferenciáján a Game módot a Macekhez. Ilyesmit a Microsoft is csinált a Windows 10-hez, de kb. amilyen gyorsan jött, mi úgy el is felejtettük azóta. A Game mód prioritást ad a CPU-nak és a GPU-nak, továbbá csökkenti a kontrollerek és az AirPodok Bluetooth-latenciáját, így nincs input lag, és amit hallunk, az sem késik el olyan mértékben, hogy az már nekünk is feltűnő lenne. A Bluetoothos lag a Nintendo Switch esetében eléggé zavaró tud a hangban lenni, így az Apple erre fókuszálása kedvező lehet, ám fel kell tennünk azt a kérdést, hogy ez mennyire meríti le gyorsan az akkumulátort…?

A cupertinói cég bejelentett egy „játékportolási eszközkészletet” is, hogy könnyebbé tegyék a portolási folyamatot például PC-ről Macre (iOS-re). A Valve is hasonlót produkál a Protonnal, igaz, a Steam Deck Linux-alapú, de a Windowsos játékok mégis elég szépen futnak Gabe Newellék handheld PC-jén. Persze ez valószínűleg önmagában nem lesz elég. Lehet, hogy nyitni kell a pénztárcát, hogy a fejlesztők portoljanak, ugyanis hiába tűnik Kojima is Apple-fanboynak, valószínűleg a cég fizetett neki is.

„Most a Macen való játék új korszakába lépünk. Lenyűgözött az Apple szilícium és a Metal 3 teljesítménye, a modern renderelő pipeline és a MetalFX upscaling által nyújtott elképesztő grafikai hűség. Ez még csak a kezdet, és aktívan dolgozunk azon, hogy a jövőbeni címeinket Apple platformokra is eljuttassuk,” mondta Kojima Hideo. Érdemes kiemelni, hogy többes számot használt, holott eddig csak annyi a hivatalos, hogy a Death Stranding Director’s Cut jön Macre, és nem lepődnénk meg, ha burkoltan a Death Stranding 2-re utalt volna ezzel a kijelentéssel.

Attól még öröm látni, hogy az Apple a játékosokra is megpróbál figyelni. Csakhogy nem mindenki engedhetje meg magának a cég termékeit (pláne nem a 3500 dolláros Vision Pro-t, azaz az AR-headsetet, amit eddig Reality Pro-ként hívtunk).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu