Konzolokon nem kimagasló a Diablo IV teljesítménye [VIDEO]

Tény, hogy alapvetően PC-s játék a Diablo, de a 4. fő epizód multiplatform megjelenésű, így érdemes rápillantani arra, hogy miképp fut konzolokon.

 

Még a Diablo III is PC-n látott először napvilágot (és ez a verzió vetítette előre az élő szolgáltatású, live service jelent: szerverkapcsolat nélkül nulla játék), és csak utána kezdett az Activision Blizzard a konzolos portokon dolgozni, de a Diablo IV kapásból kijött PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra is a PC mellett. A Digital Foundry a lent beágyazott videójában megvizsgálta a Sony és a Microsoft konzoljain is a Diablo IV teljesítményét.

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en szemmel láthatólag az Activision Blizzard célja a stabil frame rate volt (és ez többnyire meg is valósult, ugyanis ritkán megy le 58-59 FPS-re). A 60 FPS érdekében viszont áldozatot kellett hozni, így a Diablo IV nem valami nagy natív felbontású. A kurrens-gen konzolokon kb. 1260p a játék alapfelbontása, ami meglepően alacsony, pláne egy hack’n’slash esetében, igaz, a kifinomult részletek és a gyors akció miatt nem biztos, hogy elsőre ez feltűnhet. Eközben FSR-t használ, hogy felskálázza a felbontást 4K-ra, és az AMD technológiájához egész ügyesen passzol az izometrikus kameranézet. A rekonstrukciós hibákból alig találni, állítja a Digital Foundry. A minimális frame rate-zuhanás inkább PlayStation 5-ön érzékelhető. Xbox Series S-en a natív felbontás 864p, és ezt az AMD FSR 1440p-re skálázza fel.

Az előző generációs konzolokon már más a helyzet. A Digital Foundry PlayStation 4-en tesztelt, és bár a játék játszható, jelentős áldozatvállalásokat kellett hozni. Kb. 720p-n fut a Diablo IV, és ez van 1080p-re felskálázva, és a kitűzött frame rate egy intenzív akció-RPG-nek elfogadhatatlan 30 FPS, és még ezt sem tudja tartani, ugyanis van, ahol 10 FPS körüli értékre is lezuhan! Az assetek (textúrák, modellek…) is kockásabbak és kevésbé részletesek, és feltehetőleg nem jobb a helyzet az Xbox One-on. (A PlayStation 4 Pro, Xbox One X páros esetében esetleg megvan a stabil 30 FPS… de csak tippelünk.)

Úgyhogy a 2013-as konzolokon nem számítsunk sok jóra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu