[CS 2023] Dragon’s Dogma II: a Capcom egyik legígéretesebb játéka? [VIDEO]

Itsuno Hideaki legutóbb a Devil May Cry V-tel dobott nagyot, és most visszatért a sárkánykodáshoz; a kezdeti jelek biztatóak.

 

A Dragon’s Dogma II rendezője is képviseltette magát a Capcom Showcase-enz, hogy mélyebb betekintést nyújtson a harcba, a Pawnokba és a játékmenet rendszerébe a sokak által várt akció-RPG-ben. A játékosok által választott hivatások határozzák meg, hogy karddal az oldalukon vagy varázsigékkel az oldalukon szállnak-e szembe az ellenséggel, és a változatos elemek, például a terep és az ellenségek dinamikus harci forgatókönyveket hoznak létre a játék során.

A mesterséges intelligencia által irányított Pawnok visszatérnek az eredeti Dragon’s Dogmából, és végigkísérik a játékosokat az útjuk során, hogy akár négy karakterből álló csapatot alkossanak. Amellett, hogy a játékosok testreszabhatják arisenjeiket, a fő Pawn-jukat (gyalogukat?) is személyre szabhatják, akiket viszont a többi játékos Arisenjei (felemelkedettei… angolul jobban hangzik) toborozhatnak, hogy kölcsönvegyék képességeiket és tudásukat. Amit a Pawnok ezeken a tapasztalatokon keresztül megtanulnak, az tükröződik majd a viselkedésükben, így méltó társakká válnak a játékosok számára.

A Dragon’s Dogma II az RE Engine-en egy, az eredeti játék méreténél körülbelül négyszer nagyobb világtérképet hoz létre, amely sűrűn benépesül ellenségekkel, eseményekkel és helyszínekkel, amelyeket a legújabb grafikai technológiával renderelnek. A környezetet magával ragadó fizika és karakter AI egészíti ki, amely életre kelti a Pawnokat, szörnyeket és NPC-ket. A gyalogok szervesen elkalauzolják a játékosokat új helyszínekre, dinamikusan együttműködnek a harc során, és még a különleges pillanatokra is reagálnak (például a szoros győzelmek megünneplésére pacsizással).

Az új és régi szörnyek arra ösztönzik a játékosokat, hogy számos stratégiát dolgozzanak ki a sikeres harc érdekében, vagy akár megoldhassák, hogy ne kelljen harcolniuk. Az NPC-k, mint például az íjjal hadonászó Ulrika, aki mélyen kötődik az Arisenekhez, vagy a bestiák főpapnője, Nadinia, bonyolult kapcsolatokat alakítanak ki az arisenekkel, amelyek árnyalt történetbeli pillanatokhoz teremtenek alapot.

A Dragon’s Dogma II PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re (Steam, fixen Denuvóval) készül. Megjelenési dátuma még nem ismert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu