GTA Online: hatalmas pofont kaptak a rajongók a Rockstartól!

A GTA Online legújabb bővítménye sarkosan debütált, miután a Rockstar megtizedelte a sikerjáték járműparkját…

 

 

A Rockstar ma megtizedelte a GTA Online járműparkját. Vagyis, az arány még a tizedelésnél is rosszabb. Ugyanis a korábban elérhető autók és motorkerékpárok több mint negyedét eltávolították a játékból! A rajongók ellenérzéseit máris kiváltó lépés a hatalmas San Andreas Mercenaries frissítés részeként érkezett. Utóbbi június 13-án jelent meg.

A San Andreas Mercenaries frissítés a rengeteg új tartalom mellett számos minőségi javítást is ígért a GTA Online-nak, a június 2-i bejelentés szerint.

A Rockstar két nappal később részletezte ezeknek a változásoknak egy részét. Ekkor említette először azt a tervet, hogy a játékbeli boltokból eltávolítanak néhány „kevésbé használt” járművet a teljes böngészési élmény „racionalizálása” érdekében. Néhány rajongó ezt azonnal aggodalommal fogadta. Ám a változtatások online visszhangja csak akkor kezdett el erősödni, amikor a San Andreas Mercenaries megjelenésével nyilvánvalóvá vált a csökkentések mértéke.

A GTA Forums felhasználója, MGgames100 által összeállított listából kiderült, hogy a Rockstar végül 194 járművet távolított el a GTA Online boltjaiból a most indított frissítés részeként. A San Andreas Mercenaries megjelenése előtt a játék 722 járművel érte el a csúcsot. Legalábbis a GTA Base tracker szerint. Tehát a legutóbbi frissítés a játék járműállományának körülbelül 27%-ának közvetlen forgalmazását szüntette meg. A fejlesztők korábban azt mondták, hogy a selejtezés alapja a használat hiánya lesz. Azonban az új frissítés részeként néhány meglehetősen népszerű járművet, például a Comet SR-t és a Chebureket is eltávolították a játékbeli boltokból.

A játékosok egy része szkeptikusnak tűnik a Rockstar azon állításával kapcsolatban is, miszerint a lépést a játékbeli vásárlási élmény javításának szándéka vezérelte.

Kiderült ugyanis, hogy a kihúzott járművek végül visszatérnek az event showroomokon keresztül. Illetve, továbbra is elérhetőek maradnak a The Lucky Wheel szerencsejáték jutalmaként. Így egyes rajongók úgy értelmezték a GTA Online üzleteiből való eltávolításukat, mint egy fogyasztóellenes lépést. Ennek célja pedig a játék agresszívebb monetizálása. Mások ezt egy újabb jelzésnek vették, hogy a GTA 6-ban biztosan lesznek valódi pénzes tranzakciók.

Látva, hogy a most eltávolított járműveket továbbra is meg lehet vásárolni más játékosoktól, ez a fejlemény hihetőleg hatással lesz a játék legjobban eladható autókra vonatkozó tipikus ajánlásokra. Nem utolsósorban azért, mert a mesterséges szűkösség hajlamos felfelé hajtani az árakat. A GTA Online használtautó-piaca csak PC-n és a jelenlegi generációs konzolokon érhető el. A támogatott platformokon játszók a Los Santos Car Meet (LSCM) épületében, a Popular Streeten, Kelet-Los Santosban található épületben férhetnek hozzá.

Forrás: Reddit

Vehicles Removed From The In-Game Websites (Thanks to MGgames100)
by u/PapaXan in gtaonline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu