Nem javasolt PC-n játszani a GTA Online-t egy biztonsági rés miatt!

A Dark Souls multiplayer szervereihez hasonló probléma áll fenn a Grand Theft Auto Online szerverein. Mivel a FromSoftware játékainál több mint fél év kellett a hiba kijavításához, a helyzet nem lesz egyszerű…

 

A Rockstaros bennfentesnek mondható Tez2 bizonyítékokat tett közzé a Grand Theft Auto Online (innentől csak GTAO) sebezhetőségéről. Több játékos is arról számolt be, hogy a fiókukban az előrementelük megfordult, vagy ki lettek rúgva a játékokból, amikhez csatlakozni sem tudnak PC-n. A GTAO subredditjén egy kiemelt poszt az üggyel foglalkozik; Speyedr pedig (aki az egyedi Grand Theft Auto V-ös tűzfalas eszközt, a Guardiant hozta létre) arra hívja fel a giyelmet, hogy a hackerek nagyon közel van ahhoz, hogy RCE-t hajthassanak végre a GTAO-n keresztül. Azaz: kódot tudnának lefuttatni a gépünkön, így akár malware-rel fertőződhet meg a PC-nk.

Tez2 szerint a Rockstar tud az ügyről, és már dolgozik a megoldáson. Egy modder képes elvenni egy másik felhasználó rangját és játékbeli pénzét, és ezzel nullára tekerheti vissza az áldozat eddigi eredményét, vagy annyira korrumpálhatja a másik fiókot, hogy az lényegében ki lenne tiltva a játékból. Itt azt láthatjuk, hogy a Guardian lekapcsolása után az illető a saját GTAO játékából ki lett rúgva, itt pedig azt, hogy a GTAO-hoz való csatlakozás sikertelen, ugyanis a kamera csak a levegőbe zoomol és ott is marad, ugyanis ez a fiók is „korrupt” lett a támadás következtében.

Tez2 szerint ha a Dokumentumok mappánkból töröljük a Rockstar Games almappát, akkor a GTAO indításával a profiladatunk frissítve lesz, de a Rockstar hivatalos válasza még sehol sincs. A Guardian védhet minket a támadásoktól, de Speyedr nem szeretné, ha a programot nem ismerő játékosok kockáztassanak, ezért levette a GitHubról azzal a tanácssal, hogy amíg a Rockstar nem szünteti meg a biztonsági rést, maradjanak távol a GTAO-tól.

Most már csak az a kérdés, hogy a Rockstarnak mennyi idejébe telik, mire kijavítja a hibát?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu