Az AI Jézus leszállt közénk a mennyekből, hogy választ adjon az élet (és a játékok) nagy kérdéseire!

TECH HÍREK – A Twitch-felhasználók mostantól isteni kinyilatkoztatást kérhetnek egy „AI Jézus”-tól, aki minden kérdésre válaszol, legyen az bármilyen véletlenszerű.

 

 

Az Ask_jesus Jézus Krisztus AI változata, amelynek (akinek?) a nézők a stream chat funkcióján keresztül tehetnek fel kérdéseket. Az AI Jézus ezután válaszol a kérdésekre. Még a száját is mozgatja a kimondott szavakhoz igazodva, ami elég kísérteties dolog.

Vajon a nézők arra használják ezt a mesterséges intelligenciát, hogy tudást, bölcsességet és válaszokat keressenek az élet nagy kérdéseire? Nos, egyelőre nem úgy tűnik. Leginkább a Fortnite-ról és az animékről kérdezik a keresztény Isten fiának digitális megtestesülését. Szerencsére a mesterséges intelligencia jó fej: a neki feltett kérdések többségére hajlamos válaszolni. Néha néhány pikánsabb kérdésre nem hajlandó, valószínűleg azért, hogy betartsa a Twitch felhasználási feltételeit, és ne bosszantsa fel az ártatlanabb nézőket.

Az egyik kérdés Jézus gondolatait firtatta a Fortnite nevű, nagy sikerű battle-royale játékról.

Az AI Jézus azt mondta, hogy nem játszik videójátékokkal, de élvezi, hogy az emberek mennyi örömöt lelnek bennük, ami elég korrekt és diplomatikus válasz.

Természetesen sok kérdés a népszerű animék körül forgott. Az egyik kérdés az volt, hogy mit gondol az AI a Neon Genesis Evangelionról, minden idők egyik legsötétebb animéjéről. Egy másik pedig azt kérdezte, hogy Isten fia képes lenne-e legyőzni a Dragon Ball Z karakterét, Gokut.

A vicces dolgok mellett sokan tettek fel valódi kérdéseket a mesterséges intelligenciának a valós élet eseményeiről és ideológiáiról. Például a nemek közötti egyenlőségről, a terrorizmusról és más témákról, amelyekre általában komoly válaszokat kaptak.

Természetesen az AI Jézus nem az első vagy egyetlen AI által generált stream a platformon. Léteznek mások is, különböző karakterek és sorozat szereplők. A Spongyabob Kockanadrág, a Star Trek és a Steamed Hams csak néhány példa. Ahogy a technológia tovább javul és fejlődik, valószínűleg még sok más is lesz a láthatáron. Addig is az alábbi linken mindent megtudhattok a projekt fejlesztőitől, a The Singularity Group-tól.

Forrás: Twitch, The Singularity Group

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu