Majdnem két lemezen jelent volna meg a Final Fantasy XVI! [VIDEO]

Miközben a Final Fantasy VII Rebirthről, a remake-trilógia második részéről a Square Enix hivatalosan is közölte, hogy két Blu-ray lemezen fog terpeszkedni, eddig nem hallottuk, hogy a franchise legújabb fő epizódja is így jöhetett volna ki…

 

Először is a Square Enix kiadott egy új reklámot a Final Fantasy XVI-ból. Ebben a karakterek, illetve a játék világa egy festmény stílusában vannak ábrázolva. Viszont ezen felül további híreket hallhattunk a játékot ünneplő élő adásban, amit tény, hogy a rajt előtt rendezett meg a japán cég, de ha most volt ideje az érintetteknek, akkor mindegy. Június 19-étől Shibuyában, Osakában és Fukokában digitális reklámtáblákon is felbukkan a Final Fantasy XVI, amit pluszban a Cross Shinjuku Vision reklámtáblán is láthatjuk Japánban egy különleges 3D-s hirdetés formájában.

A Square Enix régebben bevállalta, hogy úgy adja ki a Final Fantasy XVI-ot, hogy annak ne legyen szüksége egy első napi patchre. Nos, részben be tudta tartani az ígéretét, ugyanis lesz egy ilyen frissítés, ám nem akkora, hogy 20-40 gigabájtnyi adatot kell letölteni. Manapság egy kb. 300 megabájtos frissítés ugyanis tényleg nem hatalmas. Bizonyos körülmények között softlockol a játék (nincs mód előremenetelre), és ezt kijavítják vele, ahogy a hirtelen kiakadást is. Több helyen optimalizálták a teljesítményt (és később nem kizárt, hogy jobb frame rate-et kaphatunk), illetve szöveges hibákból is volt pár, amit ezzel helyre tudtak hozni.

A játék producere, Yoshida Naoki, azaz Yoshi-P elmondta még azt is, hogy eredetileg két lemezre tervezték a Final Fantasy XVI-ot, de tavaly december környékén a fejlesztők úgy látták, hogy egy lemezre fel tudnak pakolni mindent, és így a megemelkedett gyártási költségeket, illetve a túl korai mesterlemez-leadást (ami a gyártáshoz szükséges) ezzel megspórolták maguknak. Éppenhogy fel tudtak minden adatot sűríteni egyetlen Blu-ray lemezre!

A Final Fantasy XVI demója már elérhető a PlayStation Networkön, a teljes játék pedig június 22-én jelenik meg PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu